Меню

Средиземноморска салата с киноа и пиле

29 ноември 2018 | 06:38 | Илияна Николова
4 от 6 гласа
Добави в любими
2 чаши вода
2 кубчета пилешки бульон
1 скилидка чесън, пресован 
1 чаша киноа 
2 броя пилешки гърди, печени, накъсани на парчета 
1 глава лук, ситно нарязан
1 зелена чушка, нарязана 
½ чаша маслини каламата 
½ чаша натрошено сирене
¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязан 
½ чаена лъжица сол 
2/3 чаша пресен лимонов сок 
1 супена лъжица балсамов оцет 
¼ чаша зехтин
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата. В нея разтворете бульона. Добавете чесъна и оставете да кипне отново. Сварете киноата в бульона, намалете котлона. Покрийте и варете, докато киноата абсорбира водата или около 20 минути. Прецедете киноата от водата и отстранете чесъна, ако е възможно.

В купа за салата смесете пилето, лука, чушката, маслините, сиренето, магданоза, солта и киноата. Разбъркайте с лимоновия сок, зехтина и оцета. Охладете преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай