Мисия кърмене

Полезни масла за стегнат бюст по време на кърмене и след това

Кокосово масло

08.01.2015г. / 12 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кърменето е един от най-важните периоди в живота на новороденото и майката. То не само създава необикновена връзка между майка и дете, но и осигурява важни хранителни вещества за растящото бебе.

Възвръщането на стегнатата форма на гърдите и гладката кожа в тази деликатна област може да бъде истинско предизвикателство. Още по време на бременност гърдите променят своята форма. Когато жената кърми, те губят своята твърдост, плътност и форма, тъканта им се променя.

Истината е, че бюстът ви никога няма да бъде така стегнат, както преди бременността, но има няколко полезни масла, които могат да ви помогнат да подобрите тяхното състояние още по време на кърмене.

Зехтин

Масажът със зехтин е един от най-добрите за кожата. Зехтин може да нанасяте върху кожата си още по време на бременността. През кърмаческия период полезното масло ще спомогне за отделянето на мляко, особено през последните етапи на кърменето.

След това може да продължите с масажите. Сами ще забележите колко еластична и мека е кожата ви. Не забравяйте, че масажът е една от най-добрите терапии за стегнат и красив бюст. По време на кърмене масажирайте гърдите половин-един час преди да нахраните бебето. Прилагайте два пъти дневно като избягвайте зоната около зърната.

Етерично масло от моркови

Морковите са една от най-добрите грижи за кожата. Морковеното масло заздравява и стяга кожата, обогатява я с витамини А и Е, подобрява кръвообращението. Това стимулира образуването на нови клетки и изграждането на мускули.

Бъдете сигурни, че морковеното масло ще подобри значително външният вид на гърдите ви. Прилагайте го два пъти дневно, като избягвайте зоната около зърната.

Кокосово масло

Един добър овлажнител за кожата, който освен дълбоко хидратиращо действие, има и противовъзпалително. От него може да нанасяте в случай, че зърната ви са разранени от кърменето.

Свързани статии

Масло от копър

Маслото от копър е чудесно за стимулиране отделянето на кърма, подпомагайки отделянето на хормона естроген, а също така подхранва кожата на гърдите. Освен това маслото действа газогонно и намалява риска и от стомашни разстройства, които често се срещат при малките бебета. Прилагайте го два пъти дневно като избягвате зоната около зърната.

Важно е да се отбележи, че трябва да използвате маслата в умерени количества. Попитайте вашия фармацевт за други масла, подходящи за кърмачки. Не забравяйте да пиете много вода, да правите лека гимнастика за стягане на гърдите, да се храните балансирано.

Коментирай