Мисия кърмене

Как да изберем правилната помпа за кърма?

Полезни съвети, които да обмислите предварително

16.10.2016г. / 13 32ч.
Илияна Николова
Снимка: Philips Avent

Снимка: Philips Avent

Кърменето не е лесна задача. Майката трябва да е спокойна и отпусната, за да съумее да провокира отделянето на достатъчно количество кърма за бебето.

Някои майки избират да се върнат на работа скоро след раждането или им се налага. Това често предполага употребата на помпа за изцеждане на кърма. Други родители пък искат да участват наравно в храненето на новороденото бебе. За целта таткото трябва да разполага с майчина кърма в бутилка, за да може да нахрани мъничето.

Какъвто и да е вашият случай, вероятно се питате каква помпа да изберете. Електрическа или ръчна? Единична или двойна?

Имайте предвид, че преди всичко трябва да се съобразите с индивидуалните си нужди и най-вече тези на бебето ви.

Ето и какво да обмислите:

Колко често изцеждате кърма

Различните бебета имат различни нужди. Разбира се, в началните месеци следването на схема за хранене е препоръчително, но някои бебчета са по-гладни от други. Съответно кърмата, която трябва да им осигурите е в по-голямо количество.

Ето защо може би ще се наложи да изцеждате гърдите си по-често. Най-подходящи в такива случаи са електрическите помпи за кърма. Philips Avent може да ви осигури точно такава висококачествена помпа, която да отговори на специфичните ви нужди.

Ръчната помпа е подходяща за изцеждане на по-малко количество кърма. Компактна е и заема съвсем малко място в чантата.

Препоръчително е редуването на гърдите при изцеждане.

Свързани статии

Колко важно е за вас спестяването на време, когато изцеждате кърма

Ако сте се върнали на работа и нямате много време за губене, докато цедите кърмата си извън дома, най-подходяща е двойната електрическа помпа. Тя е най-бързият вариант за изпомпване на майчино мляко от двете гърди едновременно.

Колко важна е големината на помпата

Ако този показател е водещ за вас, най-подходяща е ръчната помпа. Тя заема малко място. Контейнерът ѝ е компактен като едновременно с това позволява съхранението на достатъчно кърма.

Каквито и да са специфичните ви нужди, Philips Avent ви осигурява пълноценна продуктова гама, от която да изберете най-подходящия за вас продукт.

Снимки: Philips Avent