Любимият морковен кекс на Ромина Тасевска

22 май 2022 | 06:15 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
3 средни моркова
3 яйца
3/4 чаша олио
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 с.л. бакпулвер
За глазурата:
1 ч.ч. захар 
1 ч.ч. шоколад на прах
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 парче масло
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Измитите и обелени моркови се нарязват на парчета и се поставят в блендер. Добавят се яйцата, олиото и всичко се пасира.

В отделна купа пресяваме брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркваме добре да се смесят съставките. Добавяме морковената смес и разбъркваме отново много добре, докато стане еднородна смес.

Изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180° до суха клечка (около 45мин).

Съвет: Преди да изпечем кекса може да добавим на повърхността парченца шоколад. Може след изпичане да залеем с шоколадова глазура или просто да го оставим така.

За глазурата:

Всички продукти се смесват и се готвят на ниска температура. Когато сместа заври, разбъркваме за минута и дърпаме от котлона.

Заливаме кекса и нарязваме!


* „Това е много любима наша рецепта! Много често Дария ми помага в приготвянето. Лесен е и бърз, а вкусът му е чудесен!“, споделя самата Ромина Тасевска пред Az-jenata.bg.

Интервю с Ромина Тасевска можете да видите тук

Снимки: личен архив/ Ромина Тасевска

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай