Интимно

Да кажа ли на приятелката ми, че мъжът й изневерява?

08.07.2010г. / 12 21ч.
Аз жената
Да кажа ли на приятелката ми, че мъжът й изневерява?

Разбрали сте, че мъжът на най-добрата ви приятелка й й изневерява. Това ужасно ви мъчи и се чудите как да постъпите. Ако й кажете, тя може да не ви повярва и да ви се разсърди жестоко, че говорите така за любимия й мъж. Ако пък ви повярва, най-вероятно пак ще се разсърди, защото го научава именно от вас. Срамът и гневът правят гръмотевична комбинация, след която никой не излиза сух от ситуацията. Ако пък си замълчите, рискувате щастието на приятелката си, защото мъжът й най-вероятно ще продължи да кръшка.

Да-а, ситуацията е повече от сложна и решението е само ваше. Затова погледнете хубаво от всички страни, помислете за брака (връзката) на приятелката си - дали тя е щастлива с този мъж, дали на него му е за първи път да изневери, дали можете да помогнете и чак тогава вземете решение. А дотогава ви предлагаме да се информирате от нашата анкета, проведена сред жени на различна възраст, в която зададохме именно този въпрос: Трябва ли да кажем на приятелката си, ако знаем, че мъжът й изневерява?

М.Д., 41г., София
Имах такъв случай с приятелка преди години. Вече не сме приятелки, де, но тогава, когато разбрах, че мъжът й кръшка, отидох първо при нея. Вярвах, че ще разбере желанието ми да й помогна, но тя се разсърди и не ми повярва. Помисли, че я лъжа, защото искам да я разделя от приятеля й. Това, разбира се, не беше вярно и се скарахме. Сега, тя живее с него, а мен не ме поглежда. Но не съжалявам, че й казах, защото съвестта ми сега е чиста.

Н.В., 32г., Шумен
Според мен си заслужава само ако с това ще й помогнеш - ако нещата във връзката й не вървят добре, ако тя е изчерпана - ок, кажи й - това просто ще бъде капката, която прелива чашата. Но ако нещата между приятелката и гаджето й вървят добре, те са един за друг, а ти си видяла просто едно негово "залитане", по-добре да си замълчиш...

Я.Г., 23г., Враца
Ако имаш нерви да изтърпиш напрежението и да не й кажеш, да изчакаш сама да разбере, по-добре да се изчака. Но ако държиш да имаш чиста съвест, трябва да й кажеш. Аз лично съм казвала на приятелка, че мъжът й кръшка. Първоначално много ми се разсърди и 3 седмици не ми говори. Но след известно време сама дойде и ми благодари, че съм й казала. Сега пак сме приятелки, а те са разделени.

Д.К., 26г., Кюстендил
Твърдо не! Ако кажа на приятелката си такова нещо, първото, което ще изгори е нашето приятелство. Ще ми се разсърди и няма да ми повярва. Любовта е сляпа, или поне така казват.

Р.Т, 30г., София
Да, категорично! Трябва да се каже. След това тя сама ще прецени дали да повярва, дали да се сърди на вестоносеца, но задължително трябва да знае истината. Ако реши да си затвори очите, проблемът си е лично нейн.Ако реши повече да не ми проговори, това си е нейно решение, може да прави, каквото си иска. Но според мен, добрият и верен приятел трябва да казва истината.

* * *

Направете си тест - Лъже ли те?
За какво лъжем най-често в секса?
Как да разберем, че той ни изневерява?
5 тайни, които жените крият
Кога мъжете изневеряват
Как да запазим дългата връзка?
Къде отива тръпката?
Мъжката изневяра – изневяра ли е?




Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Теди ( преди 11 години )
Според мене няма значение приател или не, това са неща които засягат отношенията м/у двама души... Кой си ти, че да се месиш в тези отношения-та било и то с добри намерения... Ако всеки гледа себе си и не се бърка в живота на другите ще сме много по-добре... Дали ти си този който решава съдбите на хората-НЕ.. Ако някой на някого изневерява, помисли-може и да има причина? Колкото и добри приятели да сте - не живееш с тези хора, ни сте изяли един пакет сол заедно и нямаш право нито ти, нито който и да било да се меси... Това може в последствие да скрепи техните отношения, а намесиш ли се със сигурност вече се пораждат съмнения за цял живот...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
dimo ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Lady_VAMP ( преди 11 години )
Vseki ot nas e edin otdelen kosmos,...i vseki ot nas tursi shtastieto v liceto na polovinkata do sebe si. Nie, netriabva da se naburkvame v otnoshenieto mejdy dvama dushi, dori i da sme nai-dobri priateli,zashtoto tova ne zasiaga nashia intimen jivot, zashtoto shte zasegne bolezneno niakogo kum kogoto imame doverie. Predi vreme, imah dobra priatelka,koiato izneveri na muja si, a kogato toi doide pri men da mi se oplakva(kato na semeina poznata),...lichnata mi priatelka, vuprosnata gospoja, me obvini,che imam seksualni jelania kum muja i,..izturpiah obidi i klukijiveem v maluk grad i tova mi se otrazi zle,..zashtoto v tozi moment "kradlata na chujdi supruzi" me socheshe men, che krada supruga i,....Az ne bih kazala na nikogo nishto,vseki sam da izvurvi putia, koito mu e otreden,...ako me zasiaga men lishno,sama shte se spravia. Sama hvanah priatelia mi v izneviara,...i ot sega za v budeshte ne se doveriavam na nikogo.Nito na priatelki, na priateli,na poznati i na rodnini,....az sama,...kakto kazvat horata, oko da vidi, ruka da pipne!!!!!Moiat suvet,..za da ste dobre,....drujte prusta daleche ot skurcashta vrata!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Лидия ( преди 11 години )
Никой няма право да се намесва в чужди отношения, защото този, който си позволи да каже, даже и това да е истина, ще пострада самият той след време, а и ще си загуби приятелството. Не забравяйте, че в Средновековието са убивали пратениците на лоши вести!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар