Интересно ли ви е да разберете най-големите страхове на мъжете? От какво се боят във връзката си, какво най-много ги плаши у жените? Ето и моите предположения, изградени въз основа на опита ми с мъжете и някои техни изповеди:

1. Мъжете се страхуват от силните жени.

Истина е, дами, мъжът до вас може да ви обожава, но и безумно се страхува, че ако вие сте силна и независима, може би няма да имате нужда от него. Мъжете обичат да се чувстват господари на нещата, да владеят ситуацията и най-вече да усещат, че са необходими на любимата жена. Затова, дори и не рядко да е, показвайте му, че го цените и че без него не бихте се справили сама. Дали с домашна работа, откъм финанси или помощ с децата, признавайте му от време на време, че е незаменим за вас!

2. Мъжете се страхуват, че не са достатъчно добри.

Дори и при мъжете съществува този страх, че могат да не са достатъчно добри за половинките си - че не изкарват много пари, не са привлекателни или пък забавни. Причините за този страх могат да са най-различни, но е факт, че и те се притесняват, също като нас, дали първоначалната еуфория няма да остане в миналото и да бъдат пренебрегнати по-късно като скучни субекти.

3. Мъжете се страхуват дали ще ни направят щастливи.

Мъжете наистина много се тревожат дали ще са способни да направят една жена щастлива, след като се обвържат с нея. Мъжете извличат голяма част от самоуважението си от умението да направят жената, която са си избрали, щастлива. Те измерват и преценяват доколко жената е щастлива от емоционалните реакции, които получават от нея. Когато чувства, че все не може да ви направи щастлива, мъжът ще се обезкуражи и в края на краищата ще престане да опитва.

Прочетете още: