Интимно

Нежни жени – силни мъже

26.10.2011г. / 12 00ч.
Надежда Маринова
Нежни жени – силни мъже

Всеки кавалер се нуждае от нежна дама. Ако няма деликатни жени, няма да има и кавалери. Това може да ви напомня на вица: "От какво се нуждае всеки голям герой, положителният образ във филм или книга? От злодей - иначе няма да може да се прояви!"

В края на 19 и началото на 20 век жените са били нежни, деликатни, крехки, женствени създания. До тях съвсем естествено са стоели силни, стабилни, галантни и вежливи мъже. Поне така знаем от романите и филмите.

Сто години по-късно картината е променена. Женските и мъжките роли така се смесиха и объркаха, че вече не знаем кои сме. Понякога жената прави кариера, а мъжът се превръща в домакиня и стои до печката – и това се харесва и на двамата или пък не се харесва и дава поводи за разногласия.

И все пак нека жената не забравя, че природата я е създала да е нежна, ласкава и грижовна. Само тогава ще привлече към себе си също нежен, ласкав и грижовен мъж, който няма да се страхува да й кавалерства. Защото в мъжката природа е заложено той да бъде силният, доминиращият, закрилящият. Ако се правим на дръзки амазонки, яхнали живота си с настървение и амбиция, кой нещастен мъж ще смее да се приближи до нас и ще има ли изобщо място за него.

Да бъдем нежни, внимателни и деликатни понякога е трудно, заради липса на време, несигурност дали точно това отношение отговаря на ситуацията, как ще ни приемат останалите и дали ще ни отвърнат със същото. Можем да бъдем смели и активни и едновременно с това вежливи и ласкави. Без да пострада реномето ни, това ще разшири още повече кръга от хората, с които се срещаме и работим успешно. Още повече ще спечелим в интимните си отношения, съчетавайки нежни ласки с трепетна любов.

Мили дами, да дадем шанс на мъжете! Да пуснем кавалерите до себе си – така ще станем само още по-женствени!

Снимка: Лаура

Прочетете още:

Коментирай