Интимно

Обичай тялото си. Бъди секси!

25.05.2005г. / 15 32ч.
Аз жената
Обичай тялото си. Бъди секси!

Според психолозите един от основните проблеми в сексуално отношение на жените е тяхното самочувствие и най-вече разбирането и усещането за собственото тяло, което повечето пъти рефлектира негативно на сексуалните изживявания. Рекламите ни казват, че е добре да сме слаби. Манекенките ни подтискат със своята кльощавост. Какво ни остава, освен да не харесваме телата си, особено след поредните трупнати 2-3 килца ...

Как могат жените да надмогнат тази си неувереност във физическо отношение и да се почувстват секси? Ето пет начина всяка от нас да е една степен по-уверена в себе си.

  • За да преодолеете неловкото чувство от съблеченото тяло или голи тела опитайте да отидете няколко пъти на места, където хората са естествени и голи – например в обществена баня, евин плаж или дори съблекалнята на фитнес-центъра. След няколко посещения на подобно място ще преодолеете това смущение.
  • Разгледайте произведения на изкуството – всяка епоха намира нещо различно в голото женско тяло, но то е все едно и също, открийте неговата красота и естественост в хиляди произведения на изкуството – посетете музеи, разтърсете се из Интернет или купете книги, посветени на темата.
  • Мислете позитивно за тялото си. Открийте части, които смятате са по-хубави от на другите жени и си мислете за тях. Например: “Имам толкова изящни ръце” или “Глезените ми са наистина красиви” или “Но пък косата ми е превъзходна!"
  • Изисквайте комплименти – ако не се сеща партньорът ви или тези, около вас – искайте си “Не забелязваш ли колко съм чаровна днес?", “Виж колко добре ми стои жълтото” или “Тази пола ми отива много, не смяташ ли?".
  • Докато се къпете, обличате, просто лежите в леглото или правите секс – обръщайте внимание на тялото си, изследвайте го, познавайте го, радвайте му се. Така и самочувствието ви ще се повиши и ще се чувствате по-секси и по-добре.

Коментирай