Интимно

Как да хванем любимия човек в лъжа

03.10.2012г. / 03 07ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На всички ни се е случвало да излъжем любимия човек – понякога нарочно, друг път с цел да не нараним чувствата му. В това няма нищо лошо, щом не се случва редовно.

Когато обаче започнете да се притеснявате и да усещате, че партньорът ви крие нещо или не иска да ви каже какво мисли, обърнете внимание на поведението му:

Езикът на тялото е универсален начин на общуване. Всъщност около 90% от всичката информация, която получаваме от събеседника си се предава чрез жестове и мимики. Най-често, когато хората лъжат, гледат право в очите без да отлепят поглед от вас. По този начин наблюдават дали следите мисълта им и дали им вярвате. Казват че дори докосват и носа си с пръст. Нормално е жестовете да са по-енергични, а пулсът да се ускори.

Обръщайте внимание на информацията в историите, които разказва за миналото си. Някои изпитани лъжци наизустяват истории. Ако имате съмнения, попитайте за повече подробности, накарайте го да разкаже същата история в друга среда – пред приятели например. Ако има разминавания, имате големи основания да поставите под съмнение не само конкретната история.

Честата смяна на поведения е признак, че нещо го притеснява и го кара да се чувства неудобно. Ако изведнъж започне скандал без особени основания, това може да означава, че иска да ви отблъсне от личното си пространство, за да не разберете случайно нещо. По същия начин се обяснява и по-милото поведение, само че този път целта е разсейване. Мястото на мобилния му телефон е ключов знак – ако изведнъж започне да го носи навсякъде със себе си, дори в банята, може би не иска да откриете някаква информация.

При подобни случаи недейте да се бъркате в личния живот на партньора си по какъвто и да било начин, въпреки че от един момент нататък, този „личен живот“ става общ за двама ви. Разговаряйте! Питайте го, кажете му директно, че имате притеснения. Точно този момент на откровение ще изпита любовта ви и би могъл или да я заздрави, или да я постави под съмнение.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време