Интимно

Сексът е като виното

С времето сексът става все по-добър

15.01.2013г. / 14 40ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

С годините виното става все по-хубаво. Не е чудно, че 300-годишни бутилки вино, извадени от отдавна потънали кораби, представляват колекционерска стойност.

Не може да се определи точната възраст за започването на половия живот. В наши дни любопитството, желанието за покоряване на нови територии и бунтовническият нрав карат младите да навлязат от по-рано в света на възрастните. Вярно е че първият интимен партньор никога не се забравя, но в крайна сметка практиката е тази, която ни прави по-добри. Означава ли това, че сексът също става по-добър с времето?

Свързани статии

Практиката не означава непременно човек да има многобройни партньори, а да изживява максимално много с половинката си, да експериментира и да споделя желанията си.

Колкото и да са изпълнени със сексуални желания младите, те са „непрофесионалисти“ и рядко осъзнават, че удоволствието от целия любовен акт не е нещо, което трябва да си вземеш, а напротив – да дадеш. Младите жени рядко се осмеляват да споделят сексуалните си фантазии, а младите мъже все още не умеят напълно да контролират телата си.

Със зрелостта идва и опитът, и по-доброто опознаване на собственото тяло и това на партньора и съответно се стига до неегоистична любов, в която не се стремиш ти сам да стигнеш до оргазъм, а да позволиш и на половинката си да се наслади на акта.

В момента в който се появят децата и заемат цялото внимание и грижи, рядко остават свободни нощи,, пък дори и дни, в които двамата партньори да се усамотят. Въпреки това, след толкова години зад себе си и толкова споделени интимни моменти, те знаят какво да направят и как да го направят, за да компенсират честотата с качество.

Можем да си направим извода, че сексът наистина става по-добър с времето, но понеже засега познатите ни измерения за време не включват неговото циклично протичане, а само линейното, затова и моментите, в които можем да се наслаждаваме на сладкия вкус на „отежал“ партньор, намаляват с всяка секунда. Старостта може да е физическа пречка. Но кой казва, че трябва да е и емоционална?

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
jjj ( преди 11 години )
Тази ненормалната пак ли е писала глупости? Айде спри се вече и се лекувай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота