Интимно

Романтични картички, с които да кажем "Обичам те"

Картички със сърчица

05.02.2013г. / 11 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

През зимата е нормално по-дълго да се заседяваме у дома и да търсим близостта и топлината на други живи същества. А най-лесно е като кажем и покажем на някого, че го обичаме. Един от малкото мили жестове, които можем да направим с повод или без повод е да направим мила картичка с вълшебната дума, която отключва сърца.

У нас не е традиция да се подаряват картички за всякакви поводи и просто така, но в други страни е прието да се прати картичка, след като си имал гости и да им благодариш, че са те уважили, съответно и те могат да ти пратят благодарствена картичка, че са си изкарали добре на партито. Също така, ако някой е болен заедно с бутилката сок или кошницата плодове задължително се праща картичка, с пожелание за бързо оздравяване и така за всичко и за всички.

А какво пък, ако сме влюбени и искаме да кажем на някого „Обичам те“. Да му благодарим, че го има в нашия живот.

Винаги сме казвали, че по-хубаво от личното отношение няма. Затова и съм привърженичка на ръчно правените неща. Няма ли да ви трогне и вас, ако непохватния ви приятел реши ръчно да ви изрисува било то картичка или картина?

А в момента вече внасят какви ли не неща, в помощ на ръчната изработка на картички. Може да си купите всевъзможни хартии – на сърчица, с розов брокат, сатенени, копринени... Да купите или сами да си направите хартия с втъкани вътре листенца роза, теменужки... Ако обаче имате намерение всичко да е ваше производство, трябва да започнете отрано да правите заготовките.

 

Свързани статии

Идеята ми беше, че днес се продават толкова различни материали, за да направим оригинални картички, които да изглеждат като купени от бутик, че нямаме извинение да не спретнем поне една за любимия или любимата.

Много жени обаче смятат този вид занимания за губене на време и детска игра и именно за тях винаги пиша – и е добре да включите децата. Добре е, не толкова, че направата на картички е занимание за деца, така и така трябва да им обръщаме внимание, но и защото като пораснат ще имат различно мислене и отношение към хората, нещата и живота. Може би ще са по-отговорни към природата и ще смятат, че всяко нещо трябва да се използва максимално преди да се изхвърли на боклука, че е хубаво да са вежливи и внимателни, да показват любовта си по всеки един възможен начин. И именно заради тези хубави неща в бъдеще време – направете с децата, колкото можете повече картички с думите „обичам те“.

А ако не можете или пък не искате, знаете в магазина, или в случая в книжарница „Слънчоглед“ винаги имат алтернатива – можете да купите готови картички за „Свети Валентин“.

Коментирай