Интимно

"Бракувахме" ли брака?

Преходността на брака в наши дни

08.02.2013г. / 17 14ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В Испания само през последната година са регистрирани 8694 развода, докато една година по-рано това число е било с 2000 по-малко. В глобален мащаб разводите също растат. Притеснителни ли са тези резултати и какво означават?

Любовта като идеология на взаимоотношенията между двама души се мени през времето и се влияе сериозно от историческия фактор. Романтиците веднага биха се възпротивили, но истината е, че тази част от обществото, която все още гледа с по-приказно и духовито око на истинската любов става все по-малка.

Свързани статии

Факт – намираме се в дълбока и предълбока финансова криза. Джобът ни става все по-тесен и притеснението, което това ни носи може да спомогне за проявата на една наша друга страна – първичния егоизъм. Всеки човек е егоист по условие, но в зависимост от начина, по който сме възпитани, егоизмът може да има различно отражение на поведението ни. Дори хората, които обичат да помагат на други хора, правят това подсъзнателно, защото ги кара да се чувстват стойностни. Какво общо има това с брака?

Самата дума „брак“ има различна тежест от тази на „връзка“. Сключването на брак е ритуал, който обуславя по различен начин отношенията между двама души. Съответно и чувството за отговорността, която трябва да се поеме може да е едновременно приятно и плашещо. А що се отнася до отговорностите ни на материално ниво, те много рядко могат да бъдат пренебрегнати.

За жалост с всеки ден ставаме все по-големи прагматици и предпочитаме да залагаме на по-сигурното и на по-печелившото, независимо дали достойнството ни страда от последствията. Нищо чудно, че звездите, които са ни така до болка познати от телевизионните екрани, подписват дебели предбрачни договори. За всеки случай.

Изводът е, че не само встъпването в брак е по-рядка практика, която изисква куп формалности в името на взаимното спокойствие на съпрузите, но и поддържането на семейното положение „женени“ се усложнява постоянно и с всеки ден изисква повече и повече... материалност.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Една Жена ( преди 11 години )
За щастие или нещастие- май ДА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар