Интимно

Идеалните часове за секс

Сутрин, обед или вечер е времето за най-горещите страсти?

11.02.2013г. / 13 30ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нивото на стреса рефлектира върху качеството на сексуалния ни живот. По същия начин ни влияят и степента на интимност между нас и любимия, самочувствието ни, желанието ни да експериментираме и начинът, по който комуникираме. Удоволствието от секса се определя от още много неща, едно от които е часът на половия акт. Кое е най-подходящото време за секс?

Сексуалните желания на мъжа и жената по условие не са еднакви. Според сексологът Петер Плац часовете между 9 и 16 ч. са най-благоприятни за сексуален акт. Ето и по-подробно описание на дневния сексуален режим при мъжете и жените:

Веднага след събуждане

Комбинацията между хормоните на съня и ниската температура на тялото правят този час не много подходящ за секс от страна на жените. При мъжете в този момент пък хормоните кипят.

9 ч.

Подходящ час за страсти – нивото на хормоните в женската ендокринна система е в своя пиков час, а мъжкият тестостерон е наполовина по-висок в този момент, отколкото е през остатъка от деня. С две думи – можете да очаквате голямо удоволствие.

Между 10 и 12 ч. сутринта

Това е времето, в което жената би изпитала най-голяма наслада от орален секс, а у мъжа постепенно започва да спада желанието за секс но до един момент, който е около 11-12 ч.

Между 12 и 16 ч.

Жените вече са навлезли в подробностите от ежедневието и съзнанието им е заето с други мисли. Мъжете пък от своя страна пък си мечтаят за прелюдии, секс игри и малки страсти без непременно да се стига до сексуален акт.

16 ч.

Това е другият идеален момент за игри под завивките. Единствената разлика е, че жените този път са предразположени към повече забавления за по-дълго време, отколкото мъжете.

Между 22 и 24 ч.

Колкото и да не ни се вярва, нощта не е най-подходящото време за секс. Особено, ако е след обилна вечеря. Жените може да станат по-романтични, но не и превъзбудени. В този момент най-сладко е да се масажирате един друг и да разменяте ласки.

Между 24 ч. и 6 ч. сутринта

И жените и мъжете си почиват по това време. Има жени, които признават, че точно в моментите, когато са полузаспали, са изпитали най-запомнящите си оргазми. Това добре... стига и мъжът да е буден!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хора, ( преди 11 години )
съвсем го избивате на простотии тука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
zavisi koga kolko po4inala se 4uvsvam ,,, tova e osnovnoto , S milia mi BOKO - toi znae ,, li4no sam do nego
отговор Сигнализирай за неуместен коментар