Интимно

Греховна ли е романтиката в офиса

Защо няма нищо лошо в това да сме обвързани с колегата си?

04.04.2013г. / 12 22ч.
Ана Петрова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Чували сме какви ли не отзиви за флиртовете в офиса – разсейват, ангажират, смущават, не се развиват в нищо истинско, носят само разочарование впоследствие... Според проведена анкета обаче се оказва, че 38% от служителите са имали любовна афера със свой колега или колежка и 31% споделят, че това ги е довело до олтара.

Кои са плюсовете на това да излизате с привлекателния си колега от съседното бюро, който не сваля поглед от вас?

Връзката любов-работа

Свързани статии

Също както в училище, когато изведнъж ставахме по-ученолюбиви, по-прилежни и по-сериозни, така и на работа ни потръгва в момента, в който открием друг смисъл освен заплатата и евентуално удоволствието от самата работа, за да работим. Мотивацията, която ни дава дискретният поглед на човека, в когото сме влюбени, ни помага да израснем и в емоционално отношение, и в чисто професионално.

Ползата от общите задължения

Много често разговорите ни се въртят около работата. Когато двама души прекарват деня си на едно и също работно място, общуването им може да се развие по два начина – или да имат повече общи теми за разговор покрай задълженията си, или да изчерпват рутинните теми преди да се върнат вкъщи и да се насладят на свободното си време по най-разнообразни начини. Така хем ще могат да се освободят от стреса, хем ще имат с кого да обсъдят професионалните си идеи и заедно да измислят дори по-добри.

Заразната позитивност

В един колектив е важно не само да няма конфликти, но и да има приятни емоции. Работата върви много по-приятно и лесно, ако можеш да разчиташ на колегата до себе си, ако си правите услуги един на друг, ако през обедната почивка можете да размените няколко думи без преструвки. При вида на двама влюбени, настроението на околните става малко по-розово и слънчево.

Когато става въпрос за любов, не позволявайте на прости фирмени правила да ви ограничават. Човешките отношения не могат само с думи да се сведат до нивото на обикновения ежедневен или сериозния професионален разговор, без да има поне малко емоционалност. А понякога тази емоционалност е и много повече.

Коментирай