Интимно

5 причини да си останем „просто приятели“

Приятелството не свършва с края на любовта

05.04.2013г. / 17 10ч.
Ана Петрова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Преодоляването на раздяла с любим човек със сигурност е много трудно изпитание. В зависимост от обстоятелствата обаче приятелството след това е вариант за продължение на отношенията. Много хора твърдят, че това е невъзможно, но докато не го изпита сам човек, никога не може да прецени със сигурност.

Кои са положителните страни на това да положим усилия да си останем „просто приятели“?

Здраво приятелство

Свързани статии

Защо да забравяте напълно причините, поради които сте били заедно? Приятелството е много ценно, защото трудно се намира човек, с когото да имаш много общо или с когото да се допълвате взаимно. Въпреки раздялата, най-хубаво е да продължавате да разчитате един на друг.

Спомените

Ако сте се разделили без да разваляте отношенията си, споделянето на стари спомени е приятно занимание. В този случай, разбира се, има риск да осъзнаете, че раздялата е била грешка. Мислете трезво и не правете прибързани решения.

Общите приятели

Вярно е, че не сте длъжни да се съобразявате с чувствата на общите ви приятели, когато връзката ви не е положителна, но пък помислете в каква сложна ситуация ще поставите хората, които са излизали вечер с двама ви и ценят всеки от вас еднакво.

Общите занимания

Представете си, че сте се запознали във фитнеса или плувния басейн, на тенис корта, или на курса по грънчарство – няма значение ситуацията, важното е, че е свързана с някакво ваше любимо занимание. Означава ли фактът, че сте разделени, че трябва да престанете да практикувате любимото си хоби? Ако поддържате отношенията си приятелски, ще е по-лесно и за двама ви.

За ваше добро

Колкото и неприятна да е била раздялата, ако и да е била свързана с прекомерна ревност, реална изневяра, липса на отдаденост и т. н., не е редно да се самонаказвате, таейки негативни чувства към него. Това би било все едно да капете с вода по желязното си съзнание, оставяйки го да ръждяса. Спестете емоциите си и ако не положително, то поне бъдете неутрално настроени към него.

Коментирай