Интимно

Гаджето геймър – проблем?

Излиза, че не е толкова лошо да имаш гадже геймър

25.04.2013г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Данни от 2005 година сочат, че 43% от геймърите са жени, а средната възраст е 30 години. Тези цифри се променят постоянно. Какво е да си геймър или по-точно какво е когато гаджето ти е геймър?

Половинката ви стои часове наред пред монитора. Това определено може да ви разстрои, ако връзката ви е още в самото начало. Нещата в общи линии стоят по следния начин:

  • Първите дни сте тъжна, вероятно плачете и се питате „защо?“.
  • След втората седмица няма да е толкова зле.
  • Месец по-късно осъзнавате, че имате повече време за себе си и това ви харесва.

Истината е, че знаем твърде малко за геймърите. Всеобщо схващане е, че това са просто едни непораснали деца. Дали е така?

Митът, че от ранна детска възраст те губят времето си във видеоигри и това пречи на ученето им и изграждането им като личности е разбит.

Положителното на часовете прекарани пред компютъра е, че игрите изграждат стратегии за справяне с проблемни и трудни ситуации, които срещаме и в реалния свят.

Свързани статии

Ако гаджето ви е геймър, то той винаги мисли една крачка напред. Игрите поставят изпитания пред него, в които се бори с отрицателни герои, намира важни оръжия. Истината е, че нашите момчета вярват, че извън игрите могат да управляват самолет.

Той влиза от една мисия в друга като има изградена предварителна стратегия. Извън играта, той с лекота ще се справи с намирането на правилния маршрут от точка А до точка Б.

Геймърите са хора, разполагащи с ограничени ресурси в един виртуален свят.

Игрите са интензивно хоби, както всяко друго разбира се. Съвсем не си мислете, че това се случва само във вашата връзка. Това се случва по целия свят, във всеки град.

Геймърът гадже е чувствителна натура. Игрите не са само платформа, в която има насилие. Часовете прекарани във видеоигри го учат да бъде добър, да осъзнава проблемите, пред които сме изправени в реалния живот. Той е креативен и с отворени граници на своето мислене. Какво работи?

От създател на видео игри до... всъщност няма ограничение. Той е предприемчив. Голяма част от геймърите откриват начин да търгуват с предмети и продават акаунти, печелят пари докато играят.

След всичко това излиза, че не е толкова лошо да имаш гадже геймър. Той просто има нужда от малко разбиране.

Снимки: Reuters

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Еми ( преди 9 години )
Глупости, аз живея с такъв засега, защото имаме тригодишно дете. Нито е предприемчив, нито е добър. Няма да спи, няма да яде, няма да почисти, или да изпере, ще яде само руска салата и бисквити, но няма да си сготви нещо, ако е сам. Яде по пътя от хладилника до компютъра, тича до тоалетната и обратно. По цяла нощ говори с приятелите си в играта, не мога да спя от него. Докато нямахме дете не беше така, но вече е отвратителен, даже за работа закъснява всяка сутрин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар