Интимно

Кога сексът не е полезен?

02.02.2006г. / 13 09ч.
Аз жената
Кога сексът не е полезен?

Чували ли сте за антидепресивното и подмладяващо хапче “секс”? Много често съвременните учени съобщават за ползата от любовния акт и за неговото благотворно въздействие върху човешкия организъм. Например, може да ви се повиши имунната защита. В сегашните мразовити дни споделете топлото си легло с вашия партньор и по този начин ще се ваксинирате срещу грипни епидемии. 

Но наред с положителното действие любовната терапия може и да ви навреди. Според древните индийски мъдреци, споделили опита си в книгата “Градината на ароматите”, “заболяванията причинени от общуване между половете са неизброими”. За да достигне до максимално задоволство и облекчение в любовния акт без да си навреди, човек трябва да спазва някои основни правила в ежедневието си.

Когато сядате на трапезата, гледайте да не се изкушавате от мазни  храни и такива с високо киселинно съдържание. При висока консумация организмът ви ще отслабне и няма да имате силата, нужна за осъществяването на любовния акт. Ако спазвате диети или постите трябва да знаете, че сексуалният ви апетит може да намалее.

 

Мъдреците съветват да не преяждаме, защото може да заплатим за любовната игра със спукване на червата. Също така не препоръчват любовно сливане, ако термометърът отчита стойности в един от двата края на скалата. С една дума не правете секс в най-мразовитите зимни дни, както и избягвайте изгарящото обедно слънце на плажа.

 

Когато се къпете знайте, че миенето с топла вода подхранва желанието за секс, докато студената го потиска. Вземете вана с няколко капки масло от кипарис и по този начин ще запалите страстта.

 

Според древните, едно от главните правила, които трябва да следва мъжът гласи:  

 “Помни, че благочестивият и разумен мъж прави така, че да съхрани любовното удоволствие по-дълго. Спермата е сокът на живота и ако я използваш икономично, ще бъдеш винаги готов да преживееш нови и нови сластни удоволствия. Тя е светлината в очите ти – не я похабявай напразно и не бъди разточителен с нея всеки път щом изкушението те споходи, защото ако не я съхраняваш за себе си, лоши болести ще те налегнат.”

Коментирай