Интимно

Готови ли сте да заживеете заедно? Тествайте!

Ключови въпроси, на които да си отговорим

22.05.2013г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В съществуването на почти всяка двойка идва моментът, в който партньорите обмислят общото си съжителство. Независимо дали ще сключвате брак или ще живеете на семейни начала, има няколко основни въпроса, на които е добре да си отговорите преди да предприемете тази стъпка.

Свързани статии

Ето някои ключови въпроси, които ще ви помогнат да решите евентуални проблеми, застрашаващи доброто бъдеще на връзката ви.

  • Какво е отношението на двама ви към брака?

Да живеете заедно и да споделяте един покрив над главата си, който ще превърнете в дом, за някои означава, че това е първа крачка към сключването на брак. За други не е. Дали мислите еднакво ?

Защото, ако за вас е крачка напред, за партньора ви може да не означава повече от това да споделяте един покрив над главата си. Обсъдете този въпрос, ако ви е необходимо време да преосмислите нещата, дайте си го.

  • Кой ще поеме домакинската работа и кой ще плаща сметките ?

Това как ще съжителстваме с половинката често е огледало на семейната среда, в която сме израснали. Често се случва, когато двама души заживеят заедно, да възникват спорове свързани с пари и други проблеми от битов характер.

За да има хармония и тя да се запази при съжителството е необходимо да се свържете и обедините около идеята за едно добро съвместно бъдеще. Споровете няма как да ги пропуснете. Вашият модел на реакции сега, се е формирал още в ранна детска възраст и неминуемо ви е повлиял в отношенията.

  • Ще се промени ли сексуалният ни живот?

Повечето двойки смятат, че страстта ще изчезне. Други споделят, че онова магнетично привличане вече го няма. Никога не влизайте в по-горния етап от връзката ви с отрицателна нагласа. Докато сте с вашата половинка, вие винаги ще откривате нещо ново и различно, което ще се случва между вас.

  • Какво ще стане с моето лично пространство?

Времето, в което искаме да релаксираме, да се отдадем на хобито си или просто да останем сами със себе си. Когато си зададем този въпрос, сякаш изниква чувство на вина към партньора. Дали го обичам, щом искам да имам време само за себе си? Разбира се! Всеки има нужда от това време.

Бъдете благосклонни към личното пространство на половинката. Обсъдете и този въпрос преди да заживеете заедно. Това не е егоизъм. Минутите на релакс в собствения ни свят правят миговете с партньора още по-ценни.

  • Как ще се справим в конфликтни ситуации?

Конфликтът е част от всяка връзка. Има моменти, в които може да бъде подминат, а в други се налага да го изясните. Оцеляват тези двойки, които владеят изкуството, наречено комуникация.

Променяйки се с възрастта, променяме и модела, по който водим един конфликт. Той може да спазва границата на добрия тон, но може и да я прехвърли. Когато става въпрос за малки разногласия, не вкарвайте излишно драма в ситуацията. Разговаряйте! Изслушвайте се и уважавайте мнението на отсрещната страна.

Коментирай
Свободно време