Валентинката – това е картичка, най-често в розово или червено, която даваме на всеки, когото обичаме на празника на влюбените. Най-скъпата валентинка е тази, която е направена саморъчно. Ето няколко варианта да зарадваме любимите с направени от нас самите валентинки.

Необходими ще са цветни хартии или картони, ножица и лепило, брокатено лепило (продава се по книжарниците на цена между 30 и 50 стотинки), формичка за сладки във формата на сърце, опаковъчна хартия за цветя (защото блести добре и дава допълнителен ефект) или гланцово блокче.

Започнете с изрязване на основата. Използвайте различни цветови комбинации. Основата на картичката се прави от един по-голям правоъгълник, сгънат на две. За по-цветно можете да направите допълнителна основа само на лицевата част – с изрязан втори, по-малък правоъгълник и залепен отгоре. От хартията за цветя се изрязват сърчица – едно или две за картичка. За да очертаете по-лесно формата на сърце ,ползвайте формичката за сладки.

За да залепите сърцата, ако са от фолио е по-трудно с обикновено лепило, използвайте като минете по края на контура на сърцето с брокатено лепило. Доукрасете с точици, чертички или заврънтулки от брокатеното лепило (използвайте го за декорация). Оставете да засъхне около час и картичката е готова!

Ако имате и деца – някоя от вечерите преди празника можете да посветите на това заедно да изработите поздравителни картички освен за членовете на семейството – за приятелите, бабите и дядовците – всеки би се зарадвал!

А ако не се досещате какво да надпишете в картичката – ето няколко подсказки по темата "Обичам те!".