Интимно

Висок или нисък мъж?

Има ли значение височината, когато си избираме половинка

25.06.2013г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато избираме по-силната половинка във връзката ни, се водим от социален статус, предпочитаме мъже с тъмна или светла коса, някои дами искат например синеок партньор, гледаме усмивката, дали обувките са чисти и какво ли още не.

Свързани статии

Получава се ефектът на фабриката. Сякаш всички там са подредени и ти можеш да отидеш и да избереш подходящия за теб. Но знаем, че не е така и въпреки модела за идеал, който сме си създали, ние се събираме с реални хора, които също като нас не са идеални. Едно изследване например показва как дамите се вълнуват от това дали партньорът им ще е нисък или висок.

Историята познава много големи имена като Наполеон, Берлускони и други, които са имали и все още имат успехи сред жените. Но извън тези изключения истината е, че голяма част от дамите не биха участвали във връзка, в която те са по-високи на ръст от половинката си.

Защо?

Еволюционно погледнато може да се твърди, че високият мъж е считан за по-силен, защото може да осигури препитанието на семейството. В наши дни изследвания, които са проведени в тази посока показват, че високите хора са смятани за по-добре образовани. Високият мъж е приеман като по-успешен в бизнеса, постига по-бързо израстване в йерархията, по-щастлив е, доминиращ, които се смятат за положителни качества. Дамите се чувстват по-защитени.

Но и повечето мъже биха предпочели нежната половинка да е с няколко сантиметра по-ниска от тях. Което веднага поражда въпроса комплексирани ли са ниските мъже от ръста си?

Истината е, че височината не е най-важната, защото всеки един от нас е събрал най-доброто в себе си и никога няма да бъдем напълно щастливи заради височината на партньора ни.

В обобщение на еволюционната теория все пак можем да кажем, че жените биха искали да имат мъж до себе си, който да им даде сигурност и защита, мъж с добри гени, да бъде мил, забавен, интелигентен и може би по-висок от тях.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Бат Радо ( преди 2 години )
Да си нисък мъж е ужасно и не се компенсира от никакви други качества, винаги ще си по-ниско в обществото.Жените инстинктивно търсят висок и мусколест индивид за да се възпроизведът - така работи еволюцията. Нашия ген е оцелял по някаква случайност. Не е желателно да възпроизвеждаме ниския ген и да наказваме наследниците си с това проклятие.Ниските жени също са носител на този ген и има голяма вероятност да го предадът на деца/внуци.Единственно можем да се примирим, оставайки по-встрани да се отдадем на любимите си хобита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
Bad Boy ( преди 10 години )
Nr 1, kvo e tva kusak? Da ne bi da govorisch za polovite si vuzmojnosti v roljata si na schizofrenik-mazohist? Ili prosto izbivasch komplexi za malozennost? Az sum muj na 31 i sum 166 cm...i kvo, schte mi kajesch, che sum po nissche suschtestvo ot teb li, a? Mai neschto go davasch na rasizum...abe ti da ne si ziganin-mai da! Vuobschte gledai si sebe si i ostavi horata na mira, che da ne te pratja na lager-hahaha!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Bad Boy ( преди 10 години )
3 rate up comment 10 rate down comment
аз ( преди 10 години )
просто изглежда неестествено когато видиш двойка в която жената е по-висока от мъжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 7 rate down comment
IO ( преди 10 години )
Не е важно какъв е мъжът,нисък или висок. Важно е какво може в леглото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 8 rate down comment
не си надценявай въз ( преди 10 години )
Всеки трябва да си знае възможностите и да не ги надценява, нъл тъй, късаци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар