Интимно

Лубрикантите – гаранция за горещи страсти

Ако сте любители на аналния секс, задължително ползвайте лубрикант

05.07.2013г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Понякога по време на полов акт се случва да изпитате болка при проникването на пениса. Това може да доведе до неговото прекратяване. Трудното проникване обикновено се дължи на сухотата на влагалището.

Ако използвате презерватив, който е добре смазан с лубрикант, това може би ще намали малко неприятното усещане.

Свързани статии

Но независимо дали ще ползвате или не презервативи, има някои фактори, влияещи върху влажността на влагалището. Те могат да бъдат стрес, приемането на ниско-естрогенни противозачатъчни хапчета, инфекции, кърмене.

Изследователи от University's Center for Sexual Health Promotion в щата Индиана твърдят, че около една трета от младите жени се оплакват от вагинална сухота. Нерядко силната половинка в двойката прескача любовната игра или не отделя достатъчно внимание на партньорката.

В тези случаи жената не може да се отпусне напълно, защото партньорът й бърза да проникне. Тогава жената чувства болка и напрегнатост.

За тези и много други ситуации има голям избор от лубриканти, които да ползваме.

Кога?

  • Когато жената не е достатъчно влажна.
  • Когато искате да опитате нещо ново. Някои от тези лубриканти са подходящи и за масажи на тялото.
  • Ако сте любители на аналния секс – задължително.
  • Ако правите продължителен секс.

Лубрикантите определено са в полза на правещите любов. Използването им може значително да подобри сексуалния живот. Предлагат се лубриканти на водна основа, които се отмиват лесно. Други, които са на силиконова основа, за тях казват, че са по- издръжливи и ароматизирани, чиято основа също е водна.

Има лубриканти със загряващо действие и такива, които са разработени специално за анален секс. Този гел е по-плътен и използването му по време на аналния секс прави проникването по-лесно и безболезнено, а също така носи удоволствие и на двамата партньори.

Добре е винагир когато купувате лубрикант, да прочетете какво пише на опаковката му. Вече почти няма такива, които да носят риск за целостта на презерватива, но винаги може да има и изключения.

Добре е дамите да се консултират с гинеколог, ако имат някакви притеснения, които са забелязали след тяхната употреба. Винаги следете срока на годност на лубрикантите.

Изберете заедно с партньора ви този лубрикант, който ще допадне и на двама ви. Защото има няколко добри причини да го вкарате под завивките:

  • ако искате по-дълга любовна игра
  • продължителен секс
  • да подобрите сексуалния живот
  • използвате секс играчки
Коментирай