Интимно

5 ползи от лошата среща

Не се разочаровайте, а се радвайте, че се спасихте

08.10.2013г. / 17 10ч.
Нина Иванова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Ако има нещо, за което всички можем да се съгласим, и мъже, и жени, то е, че срещите не са лесно нещо. За тях е необходима подготовка, и физическа, и емоционална. Трябват още време, концентрация и съсредоточаване, за да се представим добре и да впечатлим другия, без да личи колко усилия ни отнема това. Е, как да кажем, че не е трудно?! И на всичкото отгоре, когато срещата се окаже пълен провал, разочарованието за нас е повече от голямо. А не бива.

Защо ли? Защото всеки опит, било то и негативен за момента, в последствие може да се превърне в полезен капитал за вас. Така че не бързайте да се разочаровате, ако срещата ви е минала ужасно, а се радвайте, че сте се спасили от евентуална лоша връзка.

Има поне 5 позитивни неща, които да извлечете като опит от несполучливата среща:

1. Практиката води до съвършенство

На колкото повече срещи ходите, толкова повече ще свиквате да общувате с различни типове мъже и постепенно ще ставате все по-самоуверени. Срамът и притеснението ще отстъпят на самочувствието и опита, а това не е никак маловажно. Подобен опит би ви бил полезен и при интервюта за работа например.

2. Разбирате какъв партньор искате да намерите

Позитивен момент от една неприятно преминала среща е, че всъщност разбирате какъв партньор не желаете да имате. Ако на срещата с определен мъж не сте харесали нещо от поведението му или принципното му отношение по дадени теми, това ще ви помогне да добиете ясна представа какъв мъж желаете да имате в живота си.

3. Осъзнавате колко щастливи сте били преди

Понякога една-две неуспешни срещи могат да изиграят ролята на машина на времето и да си спомните колко хубаво ви е било с последното гадже. Срещайки разни хора, които не могат да ви грабнат с нищо положително, може да осъзнаете, че предишната ви връзка всъщност е била по-хубава, отколкото сте си мислили. И ако има шанс някога пак да се съберете, ще е добре да знаете тези неща...

4. Грижите се за себе си

Свързани статии

В желанието си да изглеждате добре за поредната среща, вие полагате немалко грижи за себе си. Поддържате редовно косата и маникюра си, стремите се кожата ви да е свежа и винаги да сте с перфектен грим. Това неминуемо ще повдигне самочувствието ви и ще обирате повече мъжки погледи, отколкото сте си представяли. Няма как това да не е позитивно, нали?

5. Опознавате „врага“

Няма съмнение, че колкото повече общувате с даден човек, толкова повече разбирате за него. Така е и със срещите. Виждайки се с много и различни мъже, вие опознавате като цяло другия пол и започвате да набелязвате сходствата или пък разликите между тях. Това няма как да не ви е от полза и да не се научите поне малко да „манипулирате“ и да омагьосвате мъжете.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
silvetoss ( преди 10 години )
Това за практиката ми хареса най-много!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар