Интимно

Сексът за сдобряване – мит или реалност

Откъс от книгата „Когато любовта следва интуицията“ от Сервет Хасан

20.12.2013г. / 18 01ч.
Аз жената
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Някои двойки използват секса, за да скрепят връзката помежду си след конфликт, оттук и чудесата на секса за сдобряване. Ако се появи проблем и те се почувстват разединени, сексът ги изцелява и възстановява целостта им. Но знаете ли какво? Никой не разрешава проблема.

Понякога жената се затваря в себе си и прехвърля наум пазарския списък, докато прави секс. Тя дори не е с човека, който е върху нея. Други са загубили връзката си напълно и изпълняват сексуалния акт от чувство на задължение. Даването и получаването, разтварянето в обятията на другия е изгубено. Но съм срещала и хора, които правят любов година след година, и казват, че с времето става все по-хубаво.

Любенето е естествено изражение на едно тяло, едно сърце. Не можем да отделим свещената сексуалност от нашите тела – възбудата, уханията, стенанията, вълнението, удоволствието и оргазма. То носи духовно удовлетворение, но същевременно си остава интензивно физическо изживяване. Но ако предаността постоянства, любенето достига по-високо ниво. Там протича толкова мощна експанзия на енергия, че тя надмогва нашите земни тела. Отвътре те разтърсват гръмотевици и светкавици.

Някои мъже знаят как да любят жената, а други не знаят. Някои жени знаят как да любят мъжа, а други не знаят. Някои знаят, че едно леко докосване с език от пръстите на краката до главата, игриво и колебаещо се по пътя, губещо посоката си, докато изследва тялото на другия, може да бъде много по-еротично от сношението. Но това са технически подробности. Важен е разговорът преди и по време на любовния акт и чувствата, които се преплитат с всичко гореизброено. Важното е да вдигнеш другия в небесата и да не спираш да му повтаряш колко прекрасен и безценен е. Да го целуваш често и да го милваш още по-често.

И какво се получава тогава? Кара нас, както и другия, да се отдадем на истинската си същност. Това не означава да се предадем или да позволим на някого другиго да ни контролира. Тъкмо напротив, означава, че двамата можем да отприщим силата си да се лее свободно. Оттам се възпламеняват фойерверките.

Моята доста по-млада клиентка Джени имаше връзка с мъж, в когото не беше влюбена, но не го напускаше, защото искаше да се увери, че той не е мъжът за нея. (В общи линии, това означава, че тя се страхуваше да си тръгне понеже се опасяваше, че няма да си намери друг.) Джени твърдеше, че двамата не правят секс често, но когато се случвало, тя се чувствала ужасно. Помолих я да се допита до интуицията си, за да видим дали ще получи същите послания като тези, които долавях аз. Тогава тя откри, че просто не умееше да казва „не“. Искаше да бъде обожавана и обичана. Задълбочих се и я попитах дали понякога не прави секс с партньора си понеже иска да бъде вежлива. Оказа се точно така.

Джени се беше превърнала в сексуален робот. Тя използваше тялото си, без да влага душа. Може да се получава в началото, но в дългосрочен план това поражда неудовлетворение и в двете страни. След сериозни разговори и немалко пречистване на чакрите нейното решение беше да прекъсне всякакви сексуални контакти с този мъж, така че двамата да могат да се настроят един към друг на различно ниво.

Всички ние трябва да бъдем честни със себе си и с партньора си. Ако се опитваме да задоволим любовника си в леглото, правейки всичко онова, което е приятно само за него, ние напускаме тялото си и просто изпълняваме акта. Често това е резултат от страха да се опознаеш сексуално или да допуснеш истинска интимност с партньора си. Физически, ние трябва да се научим да влизаме навътре в себе си, да проектираме човека, който действително сме, и да престанем да се преструваме на някого, който не сме. Разбирам, че всеки изпитва нужда да се чувства сигурен и добре, да бъде обичан и ценен. И сексът отговаря на този въпрос, нали? Разбира се, докато останалата част от връзката не подаде рошавата си глава и ти не тръгнеш да се жалваш пред приятелките ти колко зле са нещата. Познавам много жени, които не могат да се похвалят с хубава връзка, но не спират да притискат мъжа да се обвържат сериозно. Сексът е хубав, макар да не се отразява добре на самоуважението им. Но кое е по-важно? Надявам се, че отговорът е ясен.

Пак казвам, колкото по-удобно се чувстваме в собствената си кожа, толкова по-приятен ще бъде сексът както за нас, така и за партньора ни. Като се разтваряме интимно един пред друг, ние се отваряме за чудото на цялото сътворение.

Откъсът е от книгата „Когато любовта следва интуицията“ – Сервет Хасан

Коментирай