Интимно

Съвети за щастлив брак

Малките жестове, разговорите и личното пространство са особено важни за запазването на семейното щастие

04.01.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато става дума за брак, първите асоциации, които идват на ум са разбирателство, мир, любов, уют. Обаче тези красиви чувства често е трудно да се запазят. Ново проучване показва, че особено когато става дума за конфликти, жените имат по-голямо влияние, отколкото осъзнават. Те поемат ефективния подход към мъжете чрез анализ на ситуацията. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да съхраните брака си и щастието в семейния дом.

Винаги обсъждайте със съпруга си какво очаквате и двамата от сексуалния си живот. Добре е да имате ясна представа какво и двамата искате и от какво имате нужда. Все пак се предполага, че ще прекарате остатъка от живота си само с този партньор, на когото сте се врекли, така че е добре да се стремите да споделяте, ако има някакви проблеми.

Тъй като жените са по-добри в изговарянето на трудните теми, започнете вие. Направете го така, че да изглежда спонтанно и гледайте да не притесните съпруга си с бомбардировка от въпроси. Така най-много да сломите либидото му съвсем. Бъдете секси небрежна. Не занемарявайте и външния си вид. Това, че вече сте омъжена, не означава задължително „продадена стока“, за която няма нужда да се полагат грижи. Поддържайте външния си вид. Това кара мъжете да се гордеят с жената до себе си пред приятелите.

Планирайте пътуване. Жените имат вроден талант за организиране на подобни сплотяващи събития. Романтиката на отминалия меден месец може да се възроди с малко помощ. Понякога двойките имат нужда да оставят децата например при родителите си,, и да се откъснат от тривиалното си ежедневие. Направете си такъв подарък, той ще подсили връзката помежду ви и ще направи времето прекарано заедно особено специално.

Разговаряйте за проблемите. Неслучайно разговорът и въобще изговарянето на проблемите е основен терапевтичен метод в психологията. Жените могат да се възползват от дарбата си да бърборят и анализират постоянно. Правете го не само с приятелките си, но и с партньорите си! След стресова ситуация не чакайте. Кажете това, което чувствате, мъжете се нуждаят от информация в малки дози. Не прекалявайте и не крещете, по възможност.

Що се отнася до домакинската работа, мъжете обичат да бъдат полезни на съпругата си в дома. Изследванията показват, че жените контролират семейните задължения по-често, в сравнение с мъжете. Много мъже признават, че искат да се включат в организирането и почистването на дома, но в повечето случаи не знаят как точно. Дами, не се стеснявайте да обясните как точно искате да ви помогнат половинките ви.

Свързани статии

За да направите връзката си силна през годините трябва да осъзнаете добре личните си нужди и да се научите да ги уважавате. Ако е необходимо си дайте малко почивка един от друг. И нямаме предвид да се разделяте, да си опаковате куфарите и да отидете временно при майка си! Просто отидете на спа процедури с приятелка. Това ще подмлади не само вас, но и взаимоотношенията ви.

По отношение на децата науката казва, че майките проявяват природен силен майчински инстинкт, който се появява още с раждането. С татковците, обаче, не е съвсем така. Те имат нужда от малко побутване. Организирайте вечери с татко и малките около телевизора, или им предложете да прочетат книжка заедно, поставете има някаква задача, която трябва да изпълнят в екип. Това сплотява семейния дух.

Правете си изненади! Това си остава най-сладкият начин да си напомняте колко се обичате все още. Изненадайте го с билети за концерт, отидете на разходка в планината или просто го изненадайте зад гърба – прегърнете го силно! Както когато бяхте млади!

Коментирай