Интимно

Причини за загуба на сексуално желание след раждане

Къде изчезва либидото?

20.01.2014г. / 14 08ч.
Илияна Николова
Снимка:Outnow.ch

Снимка:Outnow.ch

Скоро след раждането много неща може да ви се сторят трудни и тежки, да нямате желание да ги правите както преди. Едно от тях е сексът. Много родители сигурно ще потвърдят, че след раждането някои неща се променят.

Какви всъщност са причините да не правите секс след като родите?

Проучванията се базират както на физически, така и на психически фактори, които възпрепятстват появата на желание за секс. Статистиката сочи, че средно двойките правят секс в шестата седмица след раждането, а и медицинските препоръки са за приблизително такъв период на въздържане. Нормално е сексът между партньорите да се промени след раждането на бебето.

Според лекарите е напълно нормално сексуалното желание да се върне между 4-тата и 6-тата седмица след раждането. Ето някои пречки, които убиват интимността, което може да продължи и след тези първи седмици:

Вие сте много стресирани

Всяка втора майка на новородено признава, че се чувства прекалено стресирана, за да мисли за секс. Сънят ви е нарушен, имате много неща, за които да мислите покрай бебето. Вероятно дори трудно намирате време да си вземете душ! Камо ли да ви се появи сексуално желание!

В крайна сметка сексът е средство за намаляване на стреса, затова намерете начин да откриете пътя един към друг отново.

Вашите ерогенни зони са се променили

Не възприемате гърдите си като сексуални обекти, а като средство да нахраните бебето си и това е съвсем в реда на нещата. Възможно е и партньорът ви да е променил поне мъничко възприятията си по този въпрос. Но казваме съвсем мъничко!

Свързани статии

Проследете новото си Аз. Дайте знаци на партньора си, обърнете внимание на новите сигнали за появило се желание. Да научите нови неща за себе си и за тялото си може и да бъде превърнато в забавна игра.

Притеснявате се, че ще ви боли

Възможно е да се появят вагинална сухота, прекалена чувствителност на зърната – все състояния, които възпрепятстват желанието за секс. Освен това вагината е по-нежна и чувствителна след продължителна сексуална пауза, така че е възможно да изпитате болка. За да го преодолеете може да използвате различни лубриканти, докато успеете да си върнете обичайната чувствителност.

Изпитвате вина

След раждането сигурно сте разкъсана между бебето и партньора си. Времето ви не стига и за двамата по равно, а майчинският ви инстинкт ви тласка да давате цялата си енергия на рожбата си. И това отново е най-нормалното нещо, което природата прави с нас.

Ние жените трудно се поставяме на мястото на мъжете, както и обратното, но е редно да поговорите с партньора си и да му обясните какво чувствате в момента. С подходящите думи той ще ви разбере. С течение на времето ще се научите как да балансирате двете си нови роли.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Времето наглася всичко. Не може да не спиш по цяла нощ, детето да суче, което супер изморява и изчежда, и да ти се прави секс. След 6-8 месеца всичко си идва на мястото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар