Интимно

7 мита за мъжете и секса

Мъжете не държат на любовната игра...

01.02.2014г. / 11 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сексът почти винаги е свързан с клишета за женската и мъжка сексуалност. Те са многобройни и често могат да бъдат пречка за удоволствието, което носи той. Тук са изброени едни от най-честите заблуди за мъжката сексуалност.

Мъжете са винаги готови за секс. Те никога не са уморени, не се оправдават с главоболие, дори след дълъг работен ден.

Погрешно! Силният пол е също толкова засегнат от емоциите и ежедневния стрес, колкото и жените. Стресът е най-честата причина за тяхното понижено либидо. И все пак при тях емоциите по-рядко взимат превес. В случай, че партньорът ви откаже да прави секс няколко вечери, не изпадайте в излишни драми, а поговорете.

Мъжете никога не симулират оргазъм

Не е вярно! Не само жените могат да симулират оргазъм, мъжете също го правят, но по-рядко.

Еякулирането винаги означава оргазъм

Не е задължително! Еякулирането и достигане на оргазъм не винаги се случват заедно и обратното. Някои мъже достигат до оргазъм, без да еякулират (това се нарича сух оргазъм).

Мъжете не държат на любовната игра и затова бързат да пристъпят към половия акт

Не при всички мъже е така. Силният пол обича ласките, любовните игри и за тях не е задължително те да бъдат преди секса. Приемат любовната игра като нещо, което им позволява да научат какво доставя удоволствие на половинката им. Разбира се, има моменти, в които се проявяват като по-нетърпеливи и прескачат ласките.

Свързани статии

Еректилната дисфункция е свързана с липсата на сексуално желание или нехаресване на партньорката.

Еректилната дисфункция може да се дължи на умора, стрес, притеснителност, употреба на алкохол, здравословни проблеми и други. Не е задължително тя да е в следствие на това, че жената не е достатъчно сексуална.

Мъжете искат да бъдат сексуално само с жени, които са с перфектни тела

Не всички мъже търсят красивите и разголени модели от мъжките списания или еротичните филми. Мъжете избират сексуалните си партньорки и по други критерии като излъчване, чувство за хумор, елегантност, маниери, интелект и т. н.

Мъжете не са романтични

В действителност има мъже, които биха могли да бъдат наречени „издънките в романтиката“. Но като цяло почти всеки мъж се впечатлява от приятна и романтична обстановка, малки жестове, мили думи и т. н. Дали ще попаднете на романтик понякога е въпрос на късмет. Но нерядко се случва неромантиците да се превърнат в най-големите романтици.

Коментирай