Интимно

Как да преодолеем раздялата по-бързо?

И по-лесно

07.02.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Разделите се преживяват тежко от много хора. Някои не излизат от вкъщи със седмици, други спират да се хранят или започват да преяждат. За още по-опасни крайности да не говорим! Стресът в такъв момент е голям, ако вие сте зарязаните – още повече. Разбира се, причините са много, но последиците често могат да бъдат вредни за тялото и психиката ви.

Ето някои здравословни начини да преодолеете по-бързо и лесно раздялата, за да не остават трайни белези и да продължите живота си щастливи, че сте направили правилния избор.

Преустановете всякакъв контакт

Ако наистина искате да продължите напред преустановете разговорите по телефона, срещите на кафе „като приятели“, честитките за рождени дни и всичко останало, което ви кара да не спирате да мислите за него!

Заменете висенето в социалните мрежи с някакво хоби

Разтоварването е много важно в такива моменти. Вместо да седите пред компютъра и да следите с кое момиче ще публикува нова снимка бившата ви половинка, се разсейте с приятели, излезте на разходка в планината, отидете на кино – изобщо, има толкова много забавни неща, които да правите, вместо да се самосъжалявате!

Оплаквайте се, но разумно!

Хубаво е да разкажете на приятелите и близките си какво се е случило между вас с бившия. Това има терапевтичен ефект. Но постоянното повтаряне и вглъбяване в историята след бутилка вино може да е пагубно за психиката ви!

Свързани статии

Зарежете безпокойството!

Вероятно повечето жени се питат „Кой ли е следващият?“ след раздяла. И не само жени, разбира се. Ако желанието ви е да имате стабилна и пълноценна връзка, но не се получава, със сигурност ще си зададете този въпрос. Но важно е да не му позволявате да се превърне в натрапчива мисъл. Не насилвайте съдбата, защото понякога тя си прави лоши шеги с „насилниците“. Това не означава да се отказвате от търсенето на щастието!

Възвърнете си старите навици

Вече сте „сингъл“ отново, затова е здравословно да се държите като такива! Ако сте обичали да тичате сутрин, но заради желанието да приготвяте закуска на половинката си сте пропускали тренировките – започнете ги отново! Отидете на уроци по танци, отървете се от стреса, излизайте с приятелки!

Обмислете желанието си за следваща връзка

Няма правило за това кога точно е подходящият момент за секс или връзка след раздялата. Има подходящ човек! Преценете добре собствените си чувства и какво искате точно в този момент.

Коментирай