Много от нас сънуват сексуални сънища. Според много градски легенди и митове сънищата, свързани със секса означават какво ли не – презадоволеност, сексуална лакомия или тотално разочарование от връзката и липса на задоволеност.

Оказва се, че нито едно от тези разбирания не е вярно! Според психолозите сексуалните или така наречени „мокри“ сънища са нещо съвсем естествено и нормално. И е много вероятно да нямат нищо общо с гореспоменатите „симптоми“ и тълкувания. Разбира се, не е изключено, много е индивидуално!

Но какво всъщност означават сънищата?

Хомосексуален сън

Шокиращо е да сънувате, че имате интимно влечение към някого от същия пол и вероятно не бихте искали да си го признаете дори пред себе си! Но това в никакъв случай не трябва да ви стряска, защото според психолозите това съвсем не е задължително да означава, че се превръщате в гей или лесбийка.

Сексуалните сънища с близка приятелка или приятел, например, означават, че емоционалната връзка между вас е много силна и вие винаги можете подсъзнателно да разчитате на тях. Това е силен израз на здравото приятелство.

Секс сън за някой, който ви се е изплъзнал или сте скъсали

Не се изчервявайте и не се чудете как така сте се сетили за някого, с когото не сте се виждали от гимназията или университета. Ако сънувате, че правите секс със старо гадже, това не е задължително да бъде знак, че сегашната ви връзка или бракът ви са пред разпад, само защото имате подсъзнателни фантазии за друг човек, останал в миналото.

Не губете вяра в чувствата си и не се съмнявайте дали човекът до вас е правилният, само заради сънищата. Това често са просто спомени, които мозъкът разиграва в странни сценарии по време на дълбок сън. Все още механизмите, по които се случват тези странни явления не са съвсем разгадани, за съжаление, или може би за щастие.

Още по темата

Сексуален сън за някого, който изобщо не ви привлича в истинския живот

В реда на нещата е от време на време жените да сънуват някой колега от офиса или приятел, който съвсем да не пасва на типажа, по който обикновено си падат. Не си мислете, че ако ви се случи да имате такъв сън или поредица от сънища означава, че сте се лъгали в представата си за Идеалния.

Това, според специалистите, би могло да означава, че в реалния живот може да сте ядосани и гневни на човека, който се появява в сънищата ви. Това, което е важно, според психолози, е, че повечето жени са в състояние трезво да разграничат сънищата от реалността и да не се поддадат на слабостта сънищата да диктуват реалността.

Неуместен сексуален сън

Например, когато имате секси сън с участието на съпруга на най-добрата си приятелка, вероятно се будите в ужас! Какво става, по дяволите?! Та вие сте приятелски двойки, вечеряте заедно, забавлявате се заедно, ходите на почивка заедно! Да не би да сте се влюбили неусетно?

Това също най-вероятно не е така. Или поне е малко вероятно такъв сън да е доказателство за това. По-скоро може да е знак, че имате нужда да възвърнете отново страстта в отношенията с половинката ви. Съветът тук е да съживите интереса помежду ви като разнообразите малко интимните си игри.

Сънувате партньора си, но с друго лице или тяло

Може да се дължи на факта, че ние жените гледайки филм или любувайки се на любимия си изпълнител, тайничко го гледаме и от сексуална гледна точка. Няма как! Не сме слепи! И това не означава, че не обичаме човека до нас, напротив!

Ако сънувате половинката си, но с лицето на Джордж Клуни, това сигурно означава любопитство, тайнственост и очарование от мисълта да изпитате интимно удоволствие с някого, когото харесвате заради съблазнителния му холивудски външен вид и талант, но далеч не означава, че сте задължително недоволни от връзката си. Не забравяйте, че и подсъзнателното поприще на мозъка не е разгадано докрай и надали ще бъде в скоро време.