Интимно

Типове мъже, неподходящи за самотни майки

Помислете кое ще бъде най-добре за вас и децата ви!

05.03.2014г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Самотните майки са много чувствителни и уязвими. Колкото и животът да ги е научил да се справят сами и да бъдат „корави момичета“, за да отгледат сами децата си, дълбоко в душата си много от тях жадуват за мъжка подкрепа в семейството. Такива ситуации са много трудни и лошото е, че много жени живеят по подобен начин, мъчейки се да бъдат и майка, и баща на децата си.

Съществуват няколко типа мъже, които е добре да избягвате, ако сте самотна майка.

„Захарно татенце“

Този тип мъже ще ви разказват за своите годишни приходи и бонуси, облечени в лъскави костюми, всячески опитвайки се да привлекат вниманието ви. Те винаги намират начин да вмъкнат непринудено темата за парите във всеки един разговор. Според психолозите, мъжете, които непрекъснато изтъкват материалните си възможности и кариерни успехи, неусетно демонстрират житейските си приоритети. Затова не се подлъгвайте по материалните блага, които един такъв мъж може да осигури на вас и децата ви – той никога няма да бъде отдаден на вас така, както на работата си, което го прави крайно неподходящ!

„SMS-любовникът“

Текстовите съобщения са най-бързият начин за общуване или просто ако искаш да кажеш на някого: „Здравей!“ или „Обичам те!“. Но когато става дума за самотна майка, това поведение не е съвсем уместно. Мъже от този тип вдъхват недоверие с физическото си дистанциране. Ако той изчаква да приспите децата, за да си приказвате по телефона 30 минути, това трябва да ви бъде като сигнална лампичка, че намеренията му не са сериозни.

„Бившият“

Бащата на децата ви, особено ако ви е напуснал, рядко е добър вариант за повторен шанс. Не че е изключено, но трябва да сте много внимателни и да прецените всички предпоставки, които са ви довели до това положение. Не го оправдавайте с думите: „Той се опитва да се поправи!“ или „Не е бил готов да бъде баща, но сега се старае!“. Не си губете времето!

Свързани статии

„Купонджията“

На самотните майки често им се иска да зарежат всичко и да се отдадат на купона. Човешко е да искаш да освободиш напрежението и да се почувстваш отново млад и безгрижен. Такива мъже лесно подхлъзват в тази посока, затова по-добре ги избягвайте. Колкото и примамливо да звучи! Ако мъжът до вас няма намерение да сменя пелени посред нощ, а вместо това прегръща уискито в някой бар, се отдръпнете навреме.

„Мамино синче“

Ако той ви зареже, за да изтича да смени изгорялата крушка в кухнята на майка си – зарежете го! Никога няма да сте приоритет за него. Не можете да разчитате на семейна сигурност с такъв мъж до себе си. Вие явно не сте негов основен приоритет.

„Съседът“

Дори той да е секси, красив, атлетичен и пленителен – не е много подходящо да се поддавате на това изкушение. Освен ако не сте супер сигурни в решението си. Ако забежката ви завърши зле, вероятно след това близкото съжителство ще ви се отрази зле, както и на децата.

Коментирай
5 rate up comment 5 rate down comment
Ти да видиш ( преди 10 години )
Май си изтърваме нервичките, а? Мъка, мъкаааааа. Голяма мъка като почнеш сама да си се хилиш, кифличке :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 5 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
7, ***-а-бийка може да наричаш само жена си, която според думите ти е за *** за зеле! Ти си адвокат, точно толкова, колкото и аз! Хахаха! Най-вече си интернет ***. :) Дръж си вкисналото зеле-*** и мирувай! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 7 rate down comment
Ти да видиш ( преди 10 години )
Рожбо, женен съм от 15 години за прекрасна жена. Изкефи ме това, което казваш - "в съда съм се нагледала...." По ирония на съдбата съм адвокат. И съм се нагледал и аз на достатъчно гадни /и от двете страни/ неща по съдилищата. Обаче аз, курабийке батюва, не вадя изводите си от там. А вадя от живия живот, където нещата не седят в плоскостта "безотговорен побойник - невинна жертва". В реала, миличка, всичко лъсва на тепсия. Така че ти и подобните ти може да си биете дупетата в тавана колкото искате. Без да промените факта, че от "модерната" жена /по правило/ и *** за зеле не става...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
! ( преди 10 години )
7 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
"Умнико" 1,2 и 4, в съда съм се нагледала на такива като тебе, които не желаят да плащат издръжка на децата си, защото щяли да "хранят" майка им! По-добре се вгледай в себе си и дано да успееш да намериш някоя кифла, която да ти разкаже играта! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 6 rate down comment
Ти да видиш ( преди 10 години )
Симпатяго, що така бе, коте? Как реши, че бащите не ги е еня? Или по един случай вадиш изводи за всички? Ами, позволи ми тогава и аз да правя така. Кой кара кифлата да ляга без *** с пухльото? Щото пухльото е изкарал наяве някоя кинта, на кифлата й се е завъртяла главата. После той й казва на ушето нещо умалително-ласкаво, а тя в отговор му направи нещо ласкаво-увеличително и.... белята станала. Без И ДВАМАТА да си имат хал-хабер какво се прави после. Обаче кифлата е жертва... да, ама не! Затова "майките предпочитат да се жертват" увисва. Увисва и виси много яко, без каквато и да е възможност да намери опора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 2 rate down comment
Бе, глупости! ( преди 10 години )
1 и 2, а да ти минава през ума, че маминият пухльо не е в състояние да поеме отговорност и дори не се интересува от детето си? Не винаги жените са виновни за създалата се ситуация. Пък и затова са самотни майки, защото обикновено до края на живота си остават самотни... Не е нужно някакъв измислен мен да играе ролята на баща, след като собственият не го е еня и в такъв скучай майките предпочитат да се жертват в името на децата си и да не повтарят грешката. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 20 rate down comment
Брех да му се не вид ( преди 10 години )
Няма подходящ мъж за самотна майка! Ако имаше, то тя нямаше да е самотна майка! А, причината една майка да е самотна се корени именно в нея самата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 19 rate down comment
Ти да видиш ( преди 10 години )
Кифли, децата имат само един баща! Родният! Ако смятате, след като сте му били шута и сте се хванали що-годе стабилно за следващия клон, че ебача ви ще го замени, грешите много фатално. Той иска само едно от вас - дупето ви. А този, който ви е обичал истински, вече е аут от живота ви. Прогонен от вас самите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар