Интимно

Забранени теми на първа среща

Теми, които могат да създадат погрешно впечатление за човека отсреща

16.04.2014г. / 16 05ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

На първа среща винаги е нервно. От стремеж да се харесате често говорите неща, които след това се проклинате, че сте казали! Получават се неловки моменти, понякога дори срамни, а заради някои теми може дори да няма втора среща!

Първите срещи заемат особено място в една връзка. Те могат да донесат голям успех на бъдещите взаимоотношения, но могат и да създадат погрешно впечатление за човека отсреща, което да обуслови края, преди да е започнало същинското начало. И всичко това заради теми на разговор, които е било по-добре да не бъдат подхващани.

За да не правите тази глупава грешка, най-добре избягвайте следните теми на първа среща. Ако толкова ви интересуват, оставете ги за по-нататък.

Политика

На първо място винаги политиката е сочена като най-абсурдната тема на разговор на първа среща. Не само, че е сухарска, но и ако сте ревностни привърженици на противоположни партии и убеждения, рискувате да се скарате преди дори да сте се целунали за първи път!

Вашият Бивш

За всеки бившият си е пълен задник, а бившата – абсолютна кучка. Това е ясно. Но избягвайте да го споделяте на първа среща. Изобщо не мислете за бившите! Отпуснете се и се фокусирайте върху евентуалното ново нещо, което двамата ще изградите, а не върху миналото. Темата е още по-неподходяща, особено ако опитът е горчив и болезнен. Фокусирайте се върху романтичната страна на преживяването си тук и сега.

Вашето минало

Всеки си има минало. За някои то е чисто като сълза, но за други – доста тъмно. Ако сте от вторите, по-добре избягвайте тази тема. Надали ще впечатлите който и да е мъж като му разказвате за престъпните си постъпки от младините, за пушенето на марихуана в гимназията или за това колко мразите да готвите и каква кочина е у вас.

Никой не очаква на първа среща да се хвалите колко добра домакиня сте и да се рекламирате като супер подходяща бъдеща съпруга, но просто не наблягайте на недостатъците си. Те се появяват на бял свят рано или късно, няма как да ги скриете. Докато този момент дойде, по-добре акцентирайте върху светлата си страна.

Свързани статии

Вашият биологичен часовник

Ако наистина държите да имате семейство и смятате, че наистина сте готови за това, избягвайте да го изтъквате и да намеквате, че пробвате човека още от първата среща дали става за тази „цел“. Никой не обича да бъде притискан, особено за нещо толкова важно и съкровено като създаването на семейство. Оставете нещата да се случват плавно и непринудено и не се притеснявайте за „нероден Петко“.

Любимата ви секс поза

Каквато и да е тя, не я споделяйте на първа среща, освен ако предварително не сте наясно, че ще си остане среща за една нощ. Ако търсите истинска връзка и харесвате човека срещу себе си, няма да направите добро впечатление, ако повдигате тези теми още веднага. Рискувате да ви помислят за лека жена или авантюристка, която не цели изграждане на трайна връзка. Не казваме, че това е лошо, просто преценете собствените си цели.

Религия

Религията по „default“ си е тема табу. Там можете да обидите някого и това да затвори окончателно вратите ви, като ви слага клеймо „ксенофоб“. Трябва да бъдете много внимателни, защото това е тънка струна, на която не бива да свирите на първа среща. Никога.

Какво търсите

Това запазете за себе си. Мислено си преценявайте дали човекът отговаря на критериите ви, но не ги споделяйте веднага. Повечето хора си мислят, че е подходящо за първа среща и че помага да се опознаете и да разберете дали си струва да вложите усилия. Но ако разкриете плановете си на първа среща, в повечето случаи това означава – край на срещата. Струва ли си да поемате риска? Поне изчакайте още няколко срещи.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
ха, ха, то не останаха много теми за разговор на първа среща:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
!!! ( преди 9 години )
niamam o6te takiva temi na razgovors milia , rano ni e
отговор Сигнализирай за неуместен коментар