На много мъже свалките им идват отвътре – имат оригинални идеи, не се срамуват да ги изразят, а и не се свенят да преследват обекта на интереса си. Ние, жените се възхищаваме на такива мъже, припадаме по тях и лесно падаме в капана им. Но в действителност, мнозина от така наречения „силен пол“ си имат своите срамежливи страни. Да не говорим, че някои мъже са си направо срамежливи, да не кажем непохватнички чак от срамежливост.

За тях имаме няколко съвета. Как да действате при свалките и срещите ако сте срамежлив, но силно желаете някое момиче?

Търсете си жена със сходни с вашите интереси

Наличието на общи интереси и споделени ценности прави разчупването на леда по-лесно, затова е много подходящ начин за намиране на партньор за срамежливите мъже. Ако не членувате в нито един клуб, не ходите на танци или не излизате с приятели – сега е моментът да промените това.

Ако се притеснявате да привличате вниманието към себе си, намирането на общи интереси с някого премахва това притеснение, защото няма нужда да измисляте изкуствени начини да грабнете вниманието му – то просто идва естествено към вас.

Останете в зоната си на комфорт

Докато не намерите по-голяма сигурност във връзката си, избирайте места за срещи, теми на разговор и компания, които да не ви изваждат от личната ви зона на комфорт, за да можете да разгърнете целия си потенциал пред дамата.

За да направите добро впечатление не е добре да се притеснявате, да заеквате и да се чувствате не на място. Затова се доверете на досегашния си опит и предлагайте места и занимания, в които ще се чувствате добре и смятате, че и дамата ви ще се чувства добре с вас.

Подгответе се, но не репетирайте

Премислете разумните стъпки, по които евентуално да протече срещата ви, така че да няма изненади. Внасянето на смут внася от своя страна разклащане на мъжеството ви. Ако ще водите дамата си на ресторант или бар, проучете колко пари ще са ви нужни, за да не се изложите. Предвидете пари за билети, сувенири и т. н.

Също така е добре да имате резервен план за действие ако мероприятието, за което се готвите не се състои или промените плана в последния момент.

Още по темата

Все пак, не правете сценарий за цялата вечер с всички възможни варианти. Сега идва моментът, в който да се отпуснете и да се насладите на близостта си. Нали знаете – плановете почти никога не се сбъдват така, както сме ги предвидили, затова е добре да се отпуснете и да разгърнете въображението си.

Не очаквайте винаги идеално протичане на нещата

Бъдете реалисти. Приказките не се случват наяве, поне не често. Освен това е важно да не прекалявате с гела за коса, парфюма и прекомерното суаниране, защото никого няма да заблудите, ако се правите на някой друг. Или поне не за дълго. Естествеността винаги е печеливша. Хората бързо усещат кой се преструва и го игнорират. Факторът външен вид е важен, но не прекалявайте.

Правете неща заради нея

Жените обичат да бъдат глезени, да знаят, че нещо е направено в името на тяхното щастие. Ще се убедите колко благодарна и отзивчива става жената, когато й покажете, че сте готов да правите разни неща заради нея.

Задавайте й въпроси, изслушвайте я, изчаквайте и запомняйте отговорите й. Правете й комплименти и я ласкайте, но не я подлагайте на разпит като в „От местопрестъплението: Маями“, не сте лейтенант Хорейшио, все пак.

И не забравяйте, малко скромност никога не е излишна. Важното е да преодолеете срамежливостта си, ако тя ви пречи да завързвате лесно и пълноценно контакти.