Интимно

8-те етапа, през които минаваме след раздяла

През какво преминаваме, докато успеем да се възстановим?

15.05.2014г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички са били зарязвани в даден момент. Много е неприятно, още по-неприятни са етапите, през които психиката преминава в стремежа си да се самосъхрани, особено ако раздялата е била доста тежка.

Обикновено хората преминават през сходни етапи след раздялата, изпадат в сходни състояния и действат по приблизително еднакъв начин, въпреки личностните различия. Ето кои са те!

Етап 1

Взимате шоколад и го изяждате целия. Лягате пред телевизора, започвате да размишлявате върху нещата, които сте си казали (или онези, които са останали неизказани) и се завивате през глава, избухвайки в сълзи.

Етап 2

Каните приятелките си, за да им споделите какъв скапаняк е бившето ви гадже! Всички жени обичат да сразяват с думи обекта, причинил толкова болка на приятелката им.

Етап 3

Бързате да промените статуса си във Фейсбук от „обвързана“ на „необвързана“, но продължавате да дебнете дали бившият ви ще промени и неговия. Освен това се надявате, че някой скоро може да се появи и да ви помогне да забравите болката. Все пак в профила ви пише „необвързана“!

Етап 4

Обещавате си, че никога повече няма да погледнете друг мъж, за да не страдате така отново! Но, разбира се, не спазвате обещанието си.

Коментирай
8 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
8 rate up comment 2 rate down comment
Ани ( преди 9 години )
Дано скоро ти мине, стискам палци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 1 rate down comment
Светлето ( преди 9 години )
О,х дано скоро и на мен да сеслучи, че още боли. :(((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар