Интимно

Как да си направите сексуално кафе

Напитката съдържа няколко тайни съставки

21.10.2014г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато говорим за секс и любов всеки детайл е от значение, дори поднасянето на храната и напитките на любимия човек. Неведнъж сме споделяли с вас храни и напитки, които повишават либидото при мъжете и жените.

Днес ще ви разкрием как да направите сексуална напитка. Тя може да съдържа и кафе за добър старт на деня или да го изключите, ако ще поднасяте напитката вечер.

В какво се състои нейната тайна? Тази напитка съдържа няколко ценни съставки, които са били използвани преди много векове за насърчаване плодовитостта и желанието за любов. Ето какво ще ви е необходимо:

Мака на прах

Извлича се от корените на растението мака. Било е използвано от ацтеките. Мака е адаптоген (термин, който се употребява за описание на билки), който подпомага тялото да създава ензими, от които се нуждае, за да балансира хормоните и да подобри плодовитостта.

Мака на прах е използвана в продължение на векове за подобряване на плодовитостта и като мощен афродизиак. Освен това е богата на витамини и осигурява енергия.

Сурово какао на прах

Суровото какао на прах е смятано за мощен стимулант. Подобрява кръвообращението и спомага за отделянето на серотонин, който повишава настроението. Според проучване, публикувано в сп. The Journal of Sexual Medicine, жените, които всеки ден хапват по малко шоколад богат на какао, имат по-добра сексуална функция.

Канела

Канелата е ароматна подправка, която стимулира жизнената енергия, подобрява настроението и повишава желанието за секс дори след натоварен работен ден.

Мед

Някои предпочитат кафето подсладено. Медът е другата тайна съставка в сексуалната напитка. Той повишава издръжливостта и е доказано, че повишава половата мощ и плодовитостта при мъжа.

Свързани статии

Кокосово мляко

Има приятен вкус и може да бъде закупено от биомагазините или големите супермаркети. То също е използвано в продължение на векове за естествено балансиране на хормоните и увеличаване на сексуалното желание. С богат вкус е, съдържа здравословни мазнини, то ще ви даде много енергия за страстен и чувствен секс.

След като съберете съставките в блендер, шейкър или висока чаша сипете:

  • 100-150 мл прясно сварено кафе
  • 1 лъжица сурово какао
  • 2 супени лъжици кокосово мляко
  • 1 лъжица мед
  • ½ чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка мака

Всичко се разбърква много добре. Вечер може да приготвяте тази напитка без кафе, като увеличите количеството на кокосово мляко.

Снимка: Thinkstock

Коментирай