Научно доказано е, че редовните оргазми ни правят по-позитивни, продуктивни, успешни в общуването и т. н. Но вероятно не знаете, че те носят редица медицински ползи за женското здраве. Ето някои от тях.

Регулира менструацията

По време на оргазъм кръвопотока към тазовите органи се увеличава. Доказано е че дамите, които достигат до връхната точка поне веднъж седмично (без значение дали оргазмът е в следствие на мастурбация или полов акт) имат по-регулиран месечен цикъл, за разлика от тези, които рядко се радват на интимни ласки.

Помагат да релаксирате

Стресът е ежедневие. Редовните оргазми ще ви поставят в състояние на релакс след дългия и напрегнат работен ден. По време на оргазъм и след него тялото ви отделя високи количества ендорфини.

Благодарение на тях може да се намалят нивата на хормона на стреса – кортизол, който причинява възпаление в организма, състояния като покачване на кръвната захар, кръвното налягане, забавяне на метаболизма и други.

Могат да намалят апетита ви

Страхотно, нали? И тук отново има заслуга окситоцинът. Но също така по време на оргазъм се повишават нивата на вещество, наречено холецистокинин (ССК), което помага за контрола на апетита.

Оргазмите ни правят по-млади

Да запази за по-дълго време младостта и красотата си е приоритет на всяка жена. Според учени редовните оргазми са като хубавия сън, който е също толкова важен за красотата. Затова, ако искате да изглеждате по-свежи, привлекателни и млади, доставяйте си по-често това удоволствие, наречено оргазъм.

Още по темата

Оргазмите облекчават болката

По време на оргазъм телата ни отделят и друг важен хормон наречен окситоцин, полипептид, състоящ се от девет аминокиселини, които действат облекчаващо на физическата болка.

Окситоцин се отделя и по време на раждане. Неговият обезболяващ ефект ще ви помогне да преодолеете неразположения като главоболие, ще имате по-слаби менструални спазми по време на цикъл, също така ще намали раздразнителността и депресията.