Интимно

Още за изневярата

07.09.2006г. / 14 16ч.
Аз жената
Още за изневярата

Всеобщото мнение е, че мъжете изневеряват, а жените са жертвата. Според мен нещата са 50/50 – т.е. и жени изневеряват. Причините може да са най-различни, но най-често срещаната е недостатъчно внимание от страна на съпруга и по-голямо такова от страна на другия мъж. Тогава отговорите на горе поставените въпроси биха звучали по-различно:

1. Той (съпругът) не се интересува от мен, защо да не прекарам приятно с този човек, който ме харесва и боготвори.
2. Чувството за вина е по скоро пред децата и по-малко към партньора. Опитваш се да се реваншираш и ако съпругът продължава да е пренебрежителен, се отказваш и отиваш при човека, който е внимателен, мил и те желае.
3. Продължителността на извънбрачна връзка е от 3 месеца до 3 години. След това трябва да има развитие или раздяла с брачния партньор или с любовника. А продължава, защото е приятно, защото всеки път си казваш: "Може би това е последната среща". Ако брачните партньори си казват това, може бракът да е по-интересно нещо.
4. През цялото време се мисли за съпруга и децата. В някои случаи с чувство, че те не са ни оценили толкова високо, колкото другият човек. В други случаи се чудим какво ще стане, ако разберат, как ще реагират.
5. Може и хубави неща да се споделят за съпрузите с цел да не сме съжалявани, а напротив – да сме харесвани от две места. Понякога тайно ни се иска да сме единствените.
6. Понякога се говори за чувства, любов и в същото време, че семейството е на първо място и няма да си го развалят.
7. В началото другият човек се вижда доста идеализирано. Ако връзката продължи по-дълго и има някои трудности, тогава може да се проявят и видят истинските черти на любовника. И да се установи, че не е кой знае колко по-различен от съпруга.
8. Най-често усещането, че си значим и важен за някого, дори и леко, се чувстваш подмладен. Правиш неща, които в тинейджърска възраст си пропуснал да правиш, и това ти харесва.
9. Въобще не е задължително да има други изневери. Това е просто "Живей за мига". Когато еуфорията приключи си правиш равносметка, претегляш нещата и може повече да не се интересуваш от съблазните на внимателните мъже.
10. Това е най-трудният въпрос, защото може да се пропусне малко безопасността. Ако има как да се предпази жената от забременяване, то ползването на презерватив може да се пропусне. Извинението в такъв случай е: "Ами той е женен и не може да е болен от опасна болест". Дано сте късметлийка.

Изневярата

Изневярата – 2 част

Коментирай