Интимно

Как езикът на тялото подобрява връзката?

Мозъкът инстинктивно разчита знаците

20.01.2015г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl.com

Снимка: Photl.com

Езикът на тялото доказано влияе върху отношенията не само с всички около вас, но и с интимния ви партньор. Думите са важни, те могат да нараняват, могат и да ви накарат да се влюбите безусловно, но само с голи думи връзката между хората няма да просъществува дълго.

Ние сме същества като всички останали, които подсъзнателно и инстинктивно разчитат знаците, сигналите, които отсрещното същество ни изпраща. Затова е важно да подобрим жестомимичните си похвати, особено ако имаме известни проблеми с половинката си.

Ето как можете да използвате езика на тялото за подобряване на взаимоотношенията с партньора и околните.

Говорете му така, сякаш говорите на себе си в огледалото

Проучванията показват, че хората, заемащи ръководни длъжности – по-високи от тези на половинките си, имат склонността да демонстрират превъзходство. И обратното – заемащите по-ниски длъжности в сравнение с интимните си партньори се държат по-подчинено.

Затова е важно, когато разговаряте с партньора си, да го правите все едно разговаряте със себе си в огледалото, тоест с равен на вас човек. Ако ви е трудно да си го представите – поработете буквално пред огледалото.

Свързани статии

Гледайте партньора си в устата

Когато човек има какво да каже, мозъкът изпраща сигнали към говорния апарат, за да предаде посланието. Ако демонстрирате повече заинтересованост към това, което половинката ви иска да ви каже като го гледате в устните, това се възприема подсъзнателно и като знак, че искате повече интимна близост.

Изградете доверие чрез дланите си

Физическият допир е най-мощното средство за изграждане на доверие. Близостта е важна за здравословните интимни взаимоотношения. Тя не се разглежда само в сексуален контекст, а трябва да я има и като демонстрация на жест към партньора. Докосването с длани идва да подскаже за желание за възможно най-интимна и съкровена близост.

Решавайте споровете с докосване

Осъществяването на физически контакт чрез нежно докосване винаги е в състояние да спомогне за по-бързото и качествено решаване на проблемите и споровете. Докосването повишава окситоцина, а заедно с него и чувството на доверие. Едновременно с това намалява кортизола, виновен за високите нива на стрес.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Докосването наистина е много важно за запазването на близостта между партньорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
na praktika ne sam mnogo po sporovete , no kazvam kakvoto znaia ili vijdam ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар