Интимно

Как да предразположите половинката да споделя?

Комуникацията – толкова трудна за някои, но и толкова важна

25.03.2015г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Липсата на комуникация често се оказва пагубна за една връзка. Жените са по-склонни да говорят и споделят за проблемите си, но мъжете обикновено не са много разговорливи.

Какво трябва да направите, за да го предразположите да споделя повече?

Нека знае, че няма проблем да споделя емоциите си

Повечето мъже са научени да сдържат чувствата си, защото така правят момчетата. Това погрешно насаждано твърдение още от детска възраст налага спирачки на мъжете и ги потиска в изразяването на емоциите.

Ако го е страх да изразява себе си, ако се чувства притеснен да разговаря искрено, покажете му, че вие сте човекът, от когото не трябва да се срамува или стеснява в никакъв случай.

Давайте пример

За да подбудите желанието му да споделя и комуникира повече, давайте пример. Спонтанно заговаряйте за нещата, които ви тревожат, които ви радват и които искате да ви се случват в бъдеще.

Така и той ще пожелае да ви споделя повече.

Наградете го

Всеки път, когато любимият ви сподели нещо, намирайте начин да го възнаградите. Направете му комплимент за честността или похвалете прямотата му. Не бъдете настоятелна, особено ако той има трудности с говоренето за проблемите и чувствата си. Нещата ще се случат от само себе си.

Поканете го

Повечето мъже знаят много добре как да говорят за чувствата си, но не го правят умишлено, защото така е по-безопасно. Затова вашата задача е да го подканвате, за да направите нещата по-лесни. Покажете му, че може да дойде при вас, за да поговорите. Нека знае, че вие сте неговият пристан.

Свързани статии

Докосвайте го

Общуването, особено между интимни партньори, задължително предполага и физическо докосване. Така връзката се скрепява още по-добре. Докосвайте го, когато иска да ви сподели нещо. Прегръдка, хващане за ръка, погалване по бузата – това са все знаци, че ви е грижа.

Отидете на специално място

За да накарате човека до вас да говори и споделя го заведете на специално място – място, на което да се почувства в интимна и обгрижваща обстановка. Няма значение какво ще изберете, важното е да се почувствате насаме – разходка из парка, любим ресторант, кафене с приглушена светлина или специално украсената ви спалня.

Покажете му, че го обичате

Няма по-силна мотивация от любовта. Когато знаеш, че някой те обича и можеш да разчиташ на него, е по-лесно да споделиш каквото и да било.

Коментирай