Интимно

Знаци, че връзката ви е изчерпана

Време ли е да се разделите?

16.06.2015г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Понякога връзките приключват с огромен скандал. Понякога единият изневерява. Понякога единият иска брак, а другият – не. Същото е и с децата. А понякога една връзка просто се изхабява и приключва своя път.

Как да разберете, че е време да сложите край на мъчителната връзка?

Карате се за всичко

Факт е, че двойките се карат. Колкото и да се обичате, колкото и да се разбирате, винаги може да се появи нещо, за което да се скарате.

Ако тези неща се появяват непрекъснато, ако за всичко сте на различно мнение и дори избухвате при най-малкото различие или неразбирателство, значи е време да поемете по два различни пътя.

Оставате все по-късно и по-късно в офиса

Замисляли ли сте се, че не ви се прибира вкъщи? Това е сериозен знак, че прибирането при половинката е последното нещо, което искате да направите и дори предпочитате да работите, вместо да си почивате.

Всичко, което партньорът ви прави, ви дразни

Навиците му, онова, което прави и което говори пред вас и пред другите вече ви влудява. Дори не можете да го търпите. Много двойки признават, че непоносимостта към другия се е превърнала в причина за влошаване на отношенията.

Измисляте си извинения да не правите секс

Снимка: iStock

По време на фазата „меден месец“ сексът е номер едно в списъка ви. Ако сега вече се е превърнал не просто в задължение, а в мъчение, просто се откажете и преустановете връзката. Интимното желание не идва насила. Ако се е изпарило, значи е време да се разделите.

Активното избягване на секса не води до трайни отношения.

Нямате търпение за женска вечер

Ако си насрочвате повече срещи с приятелки, това е знак, че искате да прекарвате времето си с любими хора, а в това число не влиза партньорът ви. Очевидно е, че ви е много по-весело и забавно с момичетата, отколкото с човека, с когото уж трябва да копнеете да прекарвате времето си.

Свързани статии

Намирате си повод да флиртувате

Някои хора просто обичат да флиртуват. Но ако вие не сте от тях, а започнете да го правите, това говори, че имате нужда от повече мъжко внимание, а не го получавате. Имате нужда да бъдете харесвани, а не сте. Имате нужда да съблазнявате, а последното нещо, което искате да правите с партньора си, е това.

Не желаете да правите повече жертви за него

Връзката се гради на компромиси. Когато човек престане да иска да пренебрегва себе си в името на другия, значи любовта си е отишла. Ако истински обичаш някого ще искаш да го направиш щастлив, дори това да коства понякога твоите интереси и желания. Щом нещата вече не стоят така, вероятно това е краят.

Вече не можете да си представите бъдещето си заедно

Животът е за двама. Ако тези двама не полагат усилия да направят живота по-хубав и приятен, ако те не могат да си го представят в компанията на другия, то какъв съвместен живот ще градят занапред?

Коментирай