Интимно

Вярвате ли на клишета в любовта

15.11.2006г. / 09 12ч.
Аз жената
Вярвате ли на клишета в любовта

“Целуни ме и ще видиш звездите. Обичай ме и ще ти ги дам!” “В живота си те срещнах случайно. Влюбих се в теб безкрайно и че те обичам няма съмнение. Да те забравя нямам намерение.” “Написах твоето име на пясъка, но вълните го измиха. Написах го на ръката си, но я измих на следващия ден. Написах името на хартия, но вятъра я отвя. Написах името ти в сърцето си и там ще остане завинаги.”

“Едни са писали тези неща с трепет по лексиконите, други са се смели над тях и са рецитирали “Ти си роза, ти си крем, ти си щастие за мен” в компания с Шекспировски драматизъм, а трети са паднали в плен и дори са повярвали. Което ни навежда на мисълта, че ако любовта е налице и клишетата не могат да я заличат. Обаче не залагайте на тях. Все повече жени искат към тях да се обръщат като към уникални и неповторими, любимият да проявява изобретателност и романтика, която да отразява преживяното заедно, да съдържа част от онова, което е запазена територия само за тях двамата. И са напълно прави, защото психолозите предупреждават, че ако любимият ви нарича с общо популярни думи като “мило, слънце, котенце, захарче и т.н.”, а вие сте сигурни, че това не произлиза от някаква специална закачка или история, бъдете на щрек – да няма още няколко безименни слънца в неговото обкръжение.

Не оставяйте обаче да бъдете заблудена с банални заучени любовни обяснения или “че вие сте безценен уникат и никога не са срещали такава светла душа като вашата и т.н.”, които се пробутват с някаква користна цел била тя леглото или някаква друга. От пръв поглед си личи дали един мъж владее изкуството на любовните обяснения и като добър театрален актьор ще изиграе още веднъж старата постановка с нови декори или наистина е хлътнал здраво по вас. Научете се да виждате отвъд видимите мотиви и още преди да е произнесъл любовното обяснение да имате стратегия. Да решите искате ли да ускорите процеса и да използвате тайните женски катализатори, които карат мъжа да коленичи с пръстен в ръка или да използвате класически похвати за разкарване на мъжа, като го накарате да се страхува от обсебване. За съжаление или за радост на някои живеем във времето на “играещият човек” и колкото по-бързо усвоим правилата на междуличностната игра, толкова по-лесно и удобно постигаме целите си, но дали е по-честно и по-истински е съвсем друга тема.

Всеизвестна истина е, че за някои мъже е свръх изискване да бъдат романтични и да си припомнят трепетите на първото влюбване, но определено всички знаят, че при жените малките романтични жестове и непринудените любовни обяснения правят чудеса. Дори да е малко по тромав е за препоръчване да повярвате на този, който не се е научил да изразява истинските си чувства с думи, но си личи, че ги има. За да му помогнете, подарете му малко от вашата фантазия и романтика, очаровайте го, заведете го на места, където сте сигурна, че преди не е бил, направете неща, които не е правил и така ще оставите една сладка ухаеща следа, която той да желае да преследва през целия си живот.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
сесил ( преди 11 години )