Интимно

Знаци, че трябва да си дадете почивка от обвързване

Кога е време да останете малко сами със себе си?

06.09.2015г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Страх ли ви е да сте необвързани? Много хора правят големи грешки във връзките си, само защото се ужасяват от мисълта да останат сами. 

Всъщност, може да се окаже доста полезно да останете за малко на дистанция от каквито и да било взаимоотношения. Ако попадате все на неподходящи мъже, ако не чувствате удовлетворение от връзките и поради още куп причини не сте щастливи – вероятно трябва да признаете, че е време да си дадете почивка от обвързването. 

Кои са знаците, че трябва да останете малко сами, за да преосмислите досегашните си връзки и да дадете път на новите?

Правите едни и същи грешки отново и отново, и отново...

Казват, че хората се учат от грешките си. Защо тогава вие правите едни и същи непрекъснато? 

Вероятно, защото не ги осмисляте. И как бихте могли, ако непрекъснато съзнанието ви е замъглено от влюбените розови очила?!

Останете за малко сами! Осмислете поведението си във връзка и извън нея. Разберете грешките си и така ще се предпазите от по-нататъшното им повтаряне.

Връзките ви никога не ви правят щастливи

Това не е никак хубаво. Нима връзката няма за цел тъкмо обратното – да ви накара да се почувствате на седмото небе, обичани, ухажвани и желани?

Дайте си почивка от изтощителни връзки, които не само че не ви правят щастливи, но и изпиват енергията ви за любов. Далеч по-добре ще се почувствате сами, докато откриете истински подходящия човек за вас, отколкото да търпите някого, само за да не сте сами.

Снимка: iStock

Винаги се налага да работите върху себе си

Изграждането на пълноценна връзка е взаимен процес. Ако все се случва така, че вие да трябва да работите върху себе си, за да се харесате на половинката си, значи любов няма. Той иска да ви моделира по свое желание, а не ви обича такава, каквато сте.

Никога не ви остава време за вас самите

Дори в най-хармоничната връзка партньорите имат нужда от време само за себе си. Личното пространство е нещото, което крепи една връзка. В това време може да не правите нищо кой знае колко съществено, но да знаете, че то е само за вас. Така и съзнанието се избистря, а и любимият започва да ви липсва повече. 

Ако досега сте се държали като залепени един за друг в предишните си връзки, опитайте се да промените това. Ще ви се отрази много добре.

Свързани статии

Сърцето ви е разбито всеки път

Любовта е риск. Невинаги можем да сме сигурни, че тя ще остане завинаги. Дори да сме сигурни в началото, никога не можем да знаем какво ще се случи в бъдеще и какво може да предизвика погрома на обичта и отношенията, колкото и да са били цъфтящи.

Вярно е, че ако имате възможност да обичате и да бъдете обичани, не трябва да се възпирате само от страх сърцето ви да не бъде разбито. 

Но ако това се е случвало в последните ви връзки, няма да ви се отрази никак зле, ако опресните малко съзнанието си и останете за известно време сами.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 1 година )
Neka ne govori vav mnojesceno cislo kato kazvame vrazki ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар