Интимно

Най-добрите секс пози в напреднала бременност

Кои секс пози доставят удоволствие без риск за бебето?

11.09.2015г. / 13 02ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бременните жени също се нуждаят от секс. Но с напредването на бременността сексът започва да става все по-трудно осъществим, както впрочем много други дейности.

За да облекчите трудността в изпълнението на сексуалната игра, но и да си доставите желаното удоволствие, изпробвайте най-подходящите секс пози за напреднала бременност!

„Ездачката“

Една от най-подходящите секс пози през бременността е тази, при която жената е отгоре. При тази поза партньорът понася цялата тежест от сексуалния акт, а вие се наслаждавате напълно като определяте темпото и интензитета.

Степента на проникване също зависи от вас, така че можете да го направите както ви е най-приятно!

Странично

При тази поза вие и партньорът ви лежите на една страна лице в лице. Това е нещо като мисионерската поза, но вие не трябва да лежите по гръб по разбираеми причини. Затова можете да направите тази поза странично.

Тази поза е много подходяща, защото хем предпазва от натиск върху корема, хем създава условия за върховна наслада и удобство по време на секс.

„Лъжички“

Тази поза наподобява предишната. Разликата е в това, че жената е с гръб към партньора си. Така той има възможност да проникне лесно отзад. Нужно е само да издадете назад таза си. Проникването е плитко, няма риск от неразположение, а и коремът остава без риск от прекомерен натиск.

„Кучешката“

Една от класическите секс пози – „кучешката“, е много приятна, ако нямате проблем с дълбокото проникване. Единственото усилие, което в определени случаи може да ви създаде дискомфорт е натоварването върху ръцете и коленете.

В седнало положение

За тази поза е необходим здрав стол. Ако нямате такъв и ръбът на леглото ще свърши работа.

Изпълнението на тази секс поза е същото като при „ездачката“, само че партньорът ви трябва да е седнал на стол. Много по-лесно е, отколкото който и да е друг акробатичен секс „номер“.

Коментирай