Изневярата е един от най-големите и непростими грехове във връзката. Много малко хора биха преглътнали такава обида.

Мъжете имат „по-слаб ангел“ или поне такава слава им се носи. Нещата, които биха ги подтикнали към изневяра са всеизвестни – похотливост, скука във връзката, разногласия, водещи след себе си скандали, финансови проблеми, липса на внимание и още куп причини.

Но какво би могло да намали желанието на половинката ви да ви изневери? Има няколко неща, които помагат в тази посока.

1. Ако приятелите му не изневеряват

Често примерът на околните се явява солидна причина за изневяра. Ако мъжката компания, в която е обграден, непрестанно се хвали със завоеванията си, нормално е да иска и той да се похвали с постижение в прелюбодейството.

Ако обаче приятелите му не са такива, примерът в тази посока ще е положителен.

2. Той има голямо семейство

Вярвате или не, семейството също е от значение за това дали мъжът е склонен да изневерява. Проучванията показват, че мъжете, произхождащи от по-многолюдни семейства и поддържащи добра връзка с близките си в зряла възраст са по-малко склонни да изневеряват на половинките си.

3. Заплатите ви са сходни

Финансовата страна на нещата е неизбежна. Много мъже не понасят факта, че жените харчат безценното им състояние, в каквито и размери да е то. Ако двойката разполага със сходни доходи, поводите за скандал намаляват (знаем, че парите са най-честата причина за караници) и желанието на единия от партньорите да намери утеха и ласки на друго място също.

Снимка: iStock

4. Емоционална задоволеност

Много жени смятат, че мъжете им изневеряват, защото не изглеждат добре на външен вид, спрели са да се гримират или са напълнели.

Това важи единствено за повърхностните мъже, които няма да коментираме.

Повечето мъже всъщност изневеряват заради емоционална незадоволеност. Усещането, че не са харесвани и ценени от нежните си половинки ги подтиква към обятията на друга жена, от която биха могли да получат нужното без много усилия.

Още по темата

5. Той се възбужда лесно

Някои мъже получават ерекция много по-лесно от други. Само мисълта, че могат да задоволят нагона си и да се възползват от момента ги кара да изневерят, дори да не са го планирали предварително.

6. Той обича по-твърда рок и метъл музика

Вероятно това ще ви се стори най-странно и невъзможно, но фактите говорят сами. Проучванията показват, че мъжете любители на твърдия саунд изневеряват много по-рядко на жените си, отколкото останалите.

Ако вашият мъж е сред рокаджиите – радвайте се! Трябва да му имате повече доверие.