Интимно

7 тайни за моногамна и щастлива връзка

Поддържайте пламъците на страстта

30.10.2015г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според някои твърдения хората не са устроени така, че да останат моногамни. Дали? Спряхме ли да вярваме в истинската любов, в стабилната връзка и откритото партньорство в любовта... Моногамията е напълно възможна и ако вие искате във връзката си да бъдете физически и емоционално отдадени само на един човек, вижте следващите съвети.

Общувайте добре. Комуникацията е от съществено значение за една здрава и моногамна връзка. Споделяйте с половинката си тревогите, положителните емоции, сексуалните желания. Искайте да бъдете изслушани, но и бъдете добри слушатели.

Поддържайте пламъците на страстта. Онова желание, което някои наричат и похот, което изпитвахте в началото на вашата връзка, ще избледнява с течение на времето. Страстта е като огън, ако веднъж я запалиш, трябва постоянно да я поддържаш.

В натовареното ежедневие, грижите за децата и семейството, сякаш не ни остава време да мислим за страст. Ако искате една вълнуваща и моногамна връзка, не забравяйте да поддържате климата в спалнята си горещ.

Не се поддавайте на изкушението. Помислете за хилядите последствия, които идват с изневярата. Струва ли си да жертвате връзката си, доверието на любимия човек или разчитате на това, че авантюрата ви ще бъде еднократна и партньорът никога няма да научи за нея?

Работете за постижимата цел. Една от причините много двойки да не могат да бъдат моногамни е, че партньорите се отдалечават един от друг. Всеки има нужда от лично пространство, но не позволявайте извън времето за собствени нужди, да се отчуждите един от друг.

Пътувайте често, ако имате възможност. Пътуването ще ви даде възможността да излезете от рутината, да опитате нови неща, забавления, да промените поне за малко живота си и този на любимия човек и не на последно място – да се преоткриете.

Свързани статии

Останете позитивни. В любовта и семейния живот ще се сблъскате с много премеждия. Въпреки това се опитайте да останете положително настроени. Опитайте се заедно да преминете през трудности, в противен случай единият от двама ви ще потърси утеха и разбиране при друг партньор.

Не избягвайте изненадите. Моногамията е възможна, ако и двамата партньори се стремят към нея. Това означава да правят постоянно връзката си вълнуваща. Да излизат на срещи, да си правят често малки романтични изненади, да се преоткриват постоянно. Само така ще си бъдат напълно достатъчни и не биха разрушили любовта си.

Снимка: istock

Коментирай
9 rate up comment 1 rate down comment
емо ( преди 8 години )
Всичко е абсолютно вярно.За жалост малко хора могат да го проумеят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар