Интимно

Сексът на 20, 30, 40 и 50 години

30-те са златната възраст за секс

17.01.2016г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Думата „секс“ е като прилив на вълнение, страст, експеримент. Той е удоволствие, но и необходимост. Повечето хора вярват на твърдението, че сексуалното желание намалява с възрастта.

Дали е така и дали това правило важи за всички? Едно е сигурно – сексът е различно красив през всяка една възраст. Какъв е той на 20, 30, 40 и 50-годишна възраст вижте в следващите редове.

Сексът на 20 години

Сексът между 20-те и 30-те години е лек, без излишен стрес. Това са годините, в които го правим всеки ден, по няколко пъти на ден, когато и колкото ни се иска, без ни най-малко да ни изморява.

Имаме възможността, но и е важно да експериментираме, да утвърдим своите желания и страсти, да открием какво ни харесва и какво не, да се научим не само да даваме, но и да искаме да получаваме. Кулминацията е лесно достижима, а множествените оргазми са интензивни.

Всяко едно преживяване с нов партньор или с дългогодишен е като нов секс урок. Искаме да впечатлим половинката си, но често бързаме и подминаваме някои важни подробности като любовната игра и емоционалното отдаване на любимия човек. Сексът през 20-те години е като експлозия от страсти и настроения.

Сексът на 30 години

Добре дошли в златната възраст за секс. Възрастта, в която огънят на страстта се разпалва. Сексът между 30 и 40-годишна възраст все още е така силно желан, както през 20-те, но тук вече придобива друга стойност.

Влагате много повече чувственост, емоции, може би имате и свои изградени правила. Разгръщате интимността си пред партньора без задръжки, но се стремите да изучите и неговата. По-малко експериментиране, повече реалност, защото вече изпитаното ви дава повече удоволствие.

Тантрически секс, упражненията на Кегел са все неща, за които не само сте чували, но и които прилагате по-често, защото разбирате и гледате на секса не като на задоволяване на полов нагон, а като нещо със стойност.

Разбира се има време и за бързи забежки, мимолетен секс. Периодът между 30 и 40-годишна възраст е този, в който жената е най-женствена и сексуално отдадена на партньора си.

Сексът на 40

Добре дошли в реалността. Може да имате желанието за секс на 20 годишни, но не и енергията. Битовизмите и натовареното ежедневие често ще отнемат от желанието и силите ви за секс. За вас сексът ще бъде един или два пъти месечно.

Еректилна дисфункция, сухота на влагалището, стрес... Всичко това малко или много ще се отрази на сексуалния ви живот. Това не бива да ви притеснява, защото с половинката ви ще плавате в една лодка.

Въпреки моментите на неудобство, сексът отново ще се случва с чувство и страст. Дали ще искате да експериментирате? Никога не е късно да опитате нещо ново.

Сексът на 50 години

Сексът на 50 и след това ще се случва по-рядко, отколкото когато бяхте на 40. Това е особен период, в който партньорите отдават повече значение на това, че са заедно, отколкото на страстите.

Свързани статии

Сексът, когато се случи, ще бъде като постижение. Някои физиологични промени или здравословни неразположения ще оставят във вас копнежа.

Въпреки ниския тестостерон при мъжете и ниските стойности на естроген при жените, важно е да се отпуснете и да плавате по течението.

Слушайте тялото си и това на партньора, следвайте знаците, които ви подава, за да може да постигнете най-доброто в интимен план. Не забравяйте и за любовната игра, дори на 50 тя е важна.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
друга жена ( преди 7 години )
Аз съм на 46 и сутрин и вечер имам нужда от секс. Моля се съпругът ми да издържи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
жена ( преди 8 години )
аз съм на 66 г и го правя веднъж на 2 седмици, просто защото приятелят ми не идва редовно. Ако идваше всеки ден, щях да го правя всеки ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 4 rate down comment
Веско ( преди 8 години )
Михаелка тука се изложи. Интересно ми е да е видя на 40 и 2-3 пъти на месец секц!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 5 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
какви са тези тъпотии! Аз съм на 51 години и го правя всеки ден,. не толкова страстно, но редовно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар