Сексът носи много ползи за физическото и емоционално здраве, особено по време на бременност. Освен че засилва имунитета, намалява стреса и ви прави по-щастливи, вижте още няколко добри причини да го практикувате по-често.

Може да изпитате наистина интензивни оргазми.

Това е достатъчно добра причина да правите по-често секс по време на бременност. Когато жената забременее, притокът на кръв към половите органи се увеличава, което ги прави по-чувствителни. Също така, тялото отделя хормони в изобилие, единият от които е окситоцинът – хормонът на любовта.

Този хормон има способността да направи оргазма по-интензивен. Не бива да забравяме и за друг хормон, който по време на бременността увеличава сексуалното желание – тестостеронът. В комбинация с повишения приток на кръв може да изпитате наистина влудяващ оргазъм.

Поддържате форма

Независимо дали сте бременна или не, когато правите секс, вие изгаряте калории и осигурявате на тялото си една добра тренировка. Трябва да знаете, че 30-минутен секс може да ви помогне да изгорите средно 100 калории.

Когато сте бременна редовният секс може да ви помогне да останете във форма. Може би известно време няма да може да практикувате някои от любимите ви секс пози, но проявете креативност.

Ще се почувствате по-близо до партньора си.

Във времето, в което се подготвяте за бебето, гледате всичко да уредите, за да не липсва нищо, е добре да преразгледате вашите интимни моменти. Увеличените нива на окситоцин по време на секс ще ви помогнат да се чувствате по-близо един до друг. Сексът през бременността е начин да преоткриете вашата сексуалност и тази на половинката ви.

Сексът по време на бременност ускорява възстановяването след раждането.

Оргазмите, които получавате по време на полов акт са като подготовка за тазовите мускули за процеса на раждането. Когато тазовите ви мускули са здрави и силни, след раждането ще се възстановите много по-бързо.

Понижава кръвното налягане.

Редица изследвания показват, че правенето на любов понижава кръвното налягане. Това е от голяма полза за бременната, тъй като високото кръвно налягане по време на бременност може да доведе до състояние, известно като прееклампсия, което е много опасно както за майката, така и за бебето.

Още по темата

Сексът намалява болката.

През бременността приемът на медикаменти за облекчаване на болката е ограничен. Ето защо следващия път, когато почувствате главоболие, просто правете секс. Благодарение на хормона окситоцин, неразположението ви ще изчезне.

Ще спите като бебе.

Не е тайна, че след секс тялото се отпуска, умът също. Напрежението изчезва и се отдавате на дълбок сън. С напредването на бременността ще ви става все по-трудно да се насладите на пълноценен сън. Ето защо правете секс.

Снимки: istock