Сексът е най-нормалното и човешко изживяване, което свързва двама души. Той не е някакво специално тайнство, а израз на интимност, привързаност и нежност.

Желанието за секс обаче може да стихне с времето, затова трябва пламъкът да бъде непрекъснато подклаждан. Кои са златните правила за невероятен секс дори след дълги години връзка?

Наблягайте на целувките

Не забравяйте целувките, колкото и дълга да е връзката ви. По време на секс целувайте партньора си така, сякаш го правите за първи път. Изучавайте тялото му с устни. Това показва не само привързаността ви към него, но и желанието ви да изживявате отново и отново онова, което сте изживявали в началото на връзката си, когато страстта е била силна и огнена.

Бъдете отворени за нови сексуални желания

Всъщност, нови или стари – няма никакво значение. Важното е да обръщате внимание на това какво иска партньорът ви, какво харесва и едновременно с това вие да му показвате вашите желания. Така сексът ще е възможно най-удовлетворяващ. Желанието ви няма да стихва, независимо от колко време сте заедно.

Направете секса с партньора ви приоритет

Лошо е, когато си измисляме разни оправдания, за да не правим секс. Спи ни се, изморени сме, боли ни глава, имаме проблеми в офиса, децата са болни, родителите ще идват на гости или просто искаме да прекараме малко повече време с приятели, вместо с партньора.

Всеки има и такива моменти, но ако те се превърнат в начин на живот, близостта помежду ви ще започне бавно да се разпада. Вместо това не отказвайте секс на партньора си с някакво глупаво извинение. Правете го само в краен случай, когато наистина не ви е до секс.

Мързелът и отрицанието убиват и секса, и връзката.

Опитвайте по нещо ново

Хубаво е да се внасят и по малко новости в сексуалния живот. В началото на връзката обикновено нямаме нужда от кой знае какви разнообразия и експерименти, защото сме погълнати един от друг.

Но с напредване на времето сексът като много други аспекти на връзката започва да „хваща прах“.

На помощ идват новите секс пози, секс играчките, игрите, предизвикателствата и смяната на мястото, на което правите секс. Вариантите са много. Открийте най-подходящия за вас.

Още по темата

Бъдете реалисти

Мит е, че страхотният секс просто се случва. Истината е, че трябва да се постараете, за да се случи. Сексът е активно, не пасивно занимание, в което и двамата партньори трябва да дават всичко от себе си, за да задоволят другия. Само така се получава истинската химия и двете половини на едно цяло получават онова, от което имат нужда.

Поддържайте мистерията

Колкото и добре да се познавате, хубаво е да има известна доза мистерия. Не разкривайте абсолютно всичко пред партньора си. Бъдете загадъчни. Изненадвайте го. Недейте да бъдете отворена книга, защото интересът се поддържа именно с мистерия. И тук съвсем не става дума да давате поводи за ревност. Просто бъдете интересни и предизвиквайте любопитството му.

Снимки: iStock