Този въпрос вълнува не само женените, но и живеещите на семейни начала и гаджетата, независимо от тяхната възраст.
Жените са единодушни, че по въпросите за изневярата мъжката и женската гледна точка се разминават. Мъжете твърдят, че правят секс извън връзката от физиологични нужди, докато жените от емоционална липса. Но този Хамлетовски въпрос не спира да занимава жените, отново и отново.
bianka_sc създава специална тема във форума на Аз жената: Изневяра ли е ако човекът до теб не разбере?
Защото мен вчера няколко човека (мъже предимно) се опитваха да ме убедят, че ако изневярата е само за “едното е... не” и партньора ти не разбере, това не било (истинска) изневяра... Озадачена съм много, споделете мнение по въпроса, защото почвам да се чудя аз ли нещо пак не съм наред...

Този въпрос за пореден път кара дамите да се замислят дали въобще мъжете изпитват някакви чувства или за тях всяка жена е потенциален сексуален обект, а фактът, че създават семейство е единствено поради напредналата им възраст, желанието за сигурност, социален престиж, потомство и не на последно място – безопасен и редовен секс. Докато при дамите – промяната на партньора се предхожда от емоционален срив, незадоволеност и не сбъдване на мечтаните очаквания за брака.
Мъжете по принцип се опитват да убедят, че ако задоволяват сексуално, емоционално и финансово своята половинка, то спокойно могат да продължат стария начин на живот – секс за една нощ. И ако никой не разбере – просто не се е случило. Мъжете разсъждават простичко – ако нося в къщи достатъчно, грижа се за децата – това че излизам навън е форма на отмора. Но я ги попитайте как ще реагират, ако хванат съпругата си в изневяра?

fire – обобщава – Исках да кажа, че повечето мъже не приемат секса с друга жена като изневяра.

Moreе – се опитва да възприеме мъжкото мислене по случая, но предпочита да не се случва на нея, защото ще има тежки последствия за благоверния. –
По принцип съм на мнение, че изневярата не е самият акт или секса, а чувството, което влагаш. Ако задоволяваш само физическа нужда и не влагаш чувство – ОК, обаче ако моето мило го направи – ще го одера жив Само да посмее някоя да го наближи


Въпреки че повечето дами от форума на Аз-жената са наясно с мъжкото мнение, недоумяват как е възможно. Приемат го като болезнено предателство и като белег, че нещо във връзката не върви.

Krizzia твърди, че
Изневярата си е изневяра! Това не е само секс или целувка или мисъл за друг/а, това е предателство спрямо партньора ти, спрямо любовта ви! И адски боли!!!!


Alllina е тази, която прави пълен разбор на казуса:
И аз не мога да приема, че изневярата за един път не се брои.
Първо, само като си представя приятеля ми с някоя друга се побърквам... какво като ще е за веднъж – в случая не става дума за броене, а за чувства.
От друга страна съм склонна да повярвам, че нещо, което се е случило веднъж, като нищо ще се случи и втори път...
Никога повече няма да съм в състояние да повярвам на този човек, защото именно доверието е най-важното в една връзка...., а само мисълта, че човекът, на който споделям най-съкровените си тайни, желания и мечтите си може да направи компромис за това.

Абе що не си признаете, че изневярата си е изневяра даже и за половин път, камо ли за цял. Това, че прощаваме не значи, че забравяме. А за оправданията от рода...” на пияно не се брои”, не се поддавайте, но и не пробвайте на своя глава щото от ситуацията до развода ни дели само един дъх...

Изневярата при дамите е следствие на недостиг.
Dju е достатъчно честна, за да си признае, че бракът се крепи, преди всичко, на емоционалната връзка между двама души. В няколко изречения тя описва това.
Dju
Не знам какво да ти кажа... Мислила съм много по този въпрос. Честно казано напуснах съпруга си по една единствена причина – лошият секс опразни бракът ни, а аз някак спрях да го обичам... Ние жените правим емоционален секс – т. е. влагаме чувства. Те правят просто секс – без емоция... Една вечер просто срещнах един мъж, който ми е приятел от години. Правихме невероятен секс... и взех решението. Сексът за една нощ преобърна моя живот. Още съм с въпросния приятел и сексът е все по-страхотен. Не задълбавам в чувства, просто искам и аз да съм щастлива, а да не се чувствам обречена.

Miljona обобщава мнението на дамите.
Че Е изневяра, виждам, че няма спор. Но може да си поговорим, дали е по-добре партньорът да не разбере или да си признае. Аз съм на мнение, че ако ми изневеряват е по-добре да не разбирам, защото ако разбера ще съм съкрушена. Но ако така или иначе съм заподозряла нещо, предпочитам партньорът да си признае, а не да ме лъже и шикалкави, пък аз ще реша дали да простя или да си отида. Естествено, че никой не иска да му се случва, да го мамят зад гърба му, но това винаги си го е имало и ще го има. Да си плюем в пазвите и да си кажем “Дано не ми се случи и на мен”.

В крайна сметка дамите смятат, че дори и една целувка и една мисъл може да се брои за изневяра, въпросът е до какви последици ще доведе това.
И най-важното, в което жените са единодушни “Дано не ми се случи и на мен”.

тема във форума

Коментар: Здравейте! Темата ме заинтригува и реших да изкажа и аз мнение... Честно казано аз съм била и в двете позиции.. Изневерявала съм и са ми изневерявали, но не в това е въпросът... Според мен трябва да се замислим какво е довело до това, а не да се обвиняваме и нараняваме един друг... Боли когато те предадат, но боли и когато ти предаваш и то много повече... Затова, мили дами, погледнете себе си и човека до вас с разбиране, любов и доверие и помислете дали искате и давате максималното за вашата връзка... Желая Ви много здраве, любов и само хубави неща да Ви се случват!!!
Роси Николаева

Коментар: Ами според мен си е точно изневяра, няма значение дали е за една нощ или за повече. Аз мога да кажа, че разбирам донякъде защо го правят, защото съм имала връзки със женени мъже, не съм го правила нарочно, защото са женени или пък за пари, просто в последствие разбирам, че са женени. Също мога да кажа, че има някои съпруги, които си заслужават мъжете им да им изневеряват, това че са женени, не значи че трябва да спрат да се поддържат – например да забравят, че трябва да си избръснат краката, въобще да не ги е грижа за външния си вид. Повярвайте ми, на мъжете въобще не им харесва това и тогава е нормално да търсят връзка дали за една нощ или повече. Според мен постоянно трябва да има разнообразие в една връзка, без значение от колко време е. Моите връзки с женени мъже не са били само за една нощ – няколко седмици, месеци. Но това понякога е било болезнено и за мен, защото тогава нямаш право да се поддаваш на чувства! Искам да кажа на всички омъжени жени да не забравят, че и от тях зависи дали мъжете им ще изневеряват!
Габриела Александрова

Коментар: Да, изневяра е ! Не за една нощ, ами за половин нощ. Тази изневяра може да обърне живота на много хора. Последиците са понякога много тежки, особено ако в семейството има деца.
Савина Атанасова, 39 г.

Коментар: “Изневяра” буквално означава да не си верен, т. е. да си тръгнеш и да не се върнеш повече. Сериозният човек, който държи на семейството си си позволява “сеанси” за по 1 нощ – но това си е кръшкане, или забежка, тъй като остава верен на съпругата (приятелката) си, защото се връща при нея. Мъжете, за разлика от жените, много добре правят разлика между жена за секс и партньорство и жена само за секс.
Улегнал мъж, 45 г.

Коментар: Ако мислиш, че не е изневяра – пробвай и изневерявай, но като ти се случи на теб да изневеря, си задай същия въпрос и отговорът ще е друг. Изневяра е – а подбудите са строго индивидуални, но все пак не е нищо друго освен изневяра. И след нея надали ще се почувстваш страхотно.
Аdska_Matska, 26 г.

Коментар: Мисля, че както и да погледнем на въпроса за изневярата, всички мнения ще са верни. И то защото колкото съдби, толкова и рефлексии. Жените с право смятат изневярата за предателство – аз съм на същото мнение. Изневерявам на съпругата ми, но не по физиологични причини, а просто защото не я обичам. В чуждите жени аз търся онази непостигната, истинска любов, за която толкова си мечтаех, но с която съдбата не пожела да ме срещне. Може би защото жените, които харесвах и се влюбвах, се прехласваха именно по мъже, които са надарени най-малко от природата с качеството привързаност само към една жена. Затова се ожених почти по задължение, а сега пиша този коментар. Наблюдавам жените, които ме отхвърлиха и сега те са “предадени” – те вероятно също четат подобни статии и пишат по форумите... Каква ли съдба са очаквали, та сега са разочаровани и не приемат една природна закономерност?! Всъщност нищо няма значение – важното е да не ти пука!
Йоан Кулин, 46 г.

Коментар: Мила Госпожице, нека да не се заблуждаваме относно ролята на другата жена и болката, която тя причинява на съпругата, децата и на него. Ако наистина и тя – другата е наранена, защо изобщо е подхванала тази, по думите Ви, предварително обречена връзка? Нима е любов от пръв поглед?! или суетата и гъдела на собственото ти его, че си желаната жена и можеш да изместиш съпругата? Не мислите ли, че е твърде жестоко и егоистично, тя да гради своето щастие върху болката и нещастието на другите? Не забравяйте, че колелото се върти и утре и Вие може да сте в положението на майка и мамена съпруга, как ще постъпите?
Л. Георгиева, 32 г.

Коментар: Айде стига бе! За една нощ или за един час, все тая. Има ли интимност си е чиста изневяра.
Лили Маркова, 19 г.

Коментар: Здравейте! Много харесвам вашето е-издание, защото откакто съм в чужбина жадувам да прочета нещо наистина смислено! Искам да кажа, че аз също обичам мъжете, не съм мъжемелачка или момиче без сърце, но осъзнах че мога да живея без мъж, без да хленча, че няма някои до мен. Мога да кажа, че в най-трудните моменти в живота си съм била съвсем сама, да не говорим за мъж. И открих, че и без мъж животът продължава, и дори ми е било по-спокойно. Тези момичета, които хленчат за мъж са едни лигли наистина, които не могат да се оправят в живота или такива, които чакат голямата любов, принца на белия кон. Това са приказки от 1001 нощ!!! Друг е въпросът като се появи тоя мъж, дали ще бъдат удовлетворени от него!?
Теодора Милинкова, 21 г.

Коментар: ДА – изневяра е. Ами ако последва и следваща такава нощ. Тогава какво става – аз вече не съм му нужна, а на него му е ГОТ с друга. А аз какво да направя в този случай – да му изневеря и аз – не, не мога. Само при мисълта, че той се е “търкалял” с другата и после идва при мен. Е, и аз имам чувства и защо трябва да бъдат смазани. Боли и не мога да прощавам. Да си е помислил преди да го направи.
Мария Михайлова, 53 г.

Коментар: Болката е ужасно нетърпима когато имаш 15 години брак и две красиви и умни деца, които страдат също заради баща си, който не може да проумее, че няма нищо по-красиво да има разбирателство, топлина, домашен уют и усмивки. Била сам дете на разведени родители и винаги ми е липсвала топлина, а сега се случва и с моите деца. Болката е нетърпима, а на него не му пука. Лошото е, че не дава свободата ми, но иска да продължава да ходи.
Галя Зино, 34 г.

Коментар: Любовницата никога не е виновна! Изборът си е бил негов! Просто съпругата трябва да си тръгне с гордо вдигната глава и да се докаже като майка!
Грета Иванова, 39 г.

Коментар: Темата е стара като света. Знае се, че полигамията е заложена у човека, но когато ни се случва на нас, винаги много боли. Не съм съгласна с едно от мненията, че съпругите не се поддържали и затова мъжете им изневерявали. Познавам доста жени, които са перфектни като външен вид, добри домакини и въпреки това им изневеряват, аз съм една от тях. Съпругът ми разбра, че аз съм по-добрата, но загуби любовта ми. От всичко това разбрах, че всичко е един гол секс. Добро приятелство и разбиране, любов просто няма. Това е храна за малодушните. Радвам се, че го разбрах.
никол дачева, 42 г.

Коментар: Била съм и от двете страни и мъжът никога не е виновен... те приемат секса като даденост дори и със собствената си жена, но те винаги се завръщат при семейството си, защото само там се чувстват сигурни. Затова, жени, бъдете лоши, с техните камъни по тяхната глава, те харесват лошите жени, и мъжете ще тръгнат след Вас... от личен опит ви го казвам. Много изневери изтърпях и сега нещата се обърнаха в моя полза.
Светлана Христова, 38 г.

Коментар: Изневяра е, когато престанеш да вярваш на човека до теб и търсиш друг, на когото мислиш, че може да вярваш. За една нощ – красива приказка, но без продължение, означава пак самота, с продължение – до следващия път, когато той пак ще изневери (както го е направил с теб), но сега с друга, а ти къде си – да чакаш него, с нов, или ще се върнеш там, където реши, че не ти се стои повече ???
Веселка Петрова, 49 г.