Повечето дами с трепет очакват на Свети Валентин да получат, най-малко, цвете от любимия.
Доста преди това започват да мечтаят за този ден, къде точно ще отидат, какво точно ще облекат.
Някои обикалят седмици магазините, за да открият някакво по така бельо, секси рокля или свежарска блузка.
Всяка според разбиранията и темперамента си, но всяка държи да бъде център на вниманието, да бъде ухажвана по по-специален начин и естествено да получи ударна доза любов.
Повечето мъже, обаче, които не са толкова подвластни на романтиката изпадат в истински ужас при мисълта, че отново се задава празник, на който трябва да се представят добре и да се докажат за сетен път.
Пак им се налага да надскочат себе си – от една страна не бива да се изложат с някой постен подарък, от друга – трябва да проявят поне капка въображение. Дали любимата им беше с пробити уши? – облива ги студена пот!
Ще вземат стабилно да се изложат, ако вземат тези симпатични перлички, от друга страна са много секси. Дали да не вземат за по-сигурно обици с клипси? Ще вземат, ако продавачката е любезна и им обясни що е това клипс.
Или пръстен? Много лесно ще се приеме като годежен или като сигнал за задълбочаване на взаимоотношенията, все пак обици е по-добре или семпло колие. По-директните направо ще се запътят към магазина за бельо, но когато ги попитат кой размер сутиен биха желали, ако са по-стеснителни направо ще си излязат, а по-отворените ще покажат с длани или с леко намигване набързо ще преценят – като за вас.
За по-заможните мъже изборът на подарък е лесен, влизат в първия магазин и харесват нещо красиво и скъпо.
Няма как да не бъде оценено по достойнство, обаче по-сложния въпрос е подаръкът да бъде поднесен с чувство.
Внимавайте, жените веднага ще разберат, ако подаръкът е купен просто така, колкото да се отбие номерът.
Някои, които нямат сериозни намерения към жената с която излизат, дори са склонни на св. Валентин и на други подобни празници, когато от тях се изисква нещо по-специално, да заминат в командировка или да се покрият с неотложни ангажименти. Всичко това са сигнали към дамите, които те няма как да не уловят.
Но жените трябва да поснишат романтичните си критерии, защото много малък процент от мъжете са толкова романтични, колкото би им се искало. Единствено, ако са имали баща романтик и са били свидетели на ежедневни романтични и нежни прояви.
Иначе по традиция мъжете са свикнали да изявяват чувствата си по съвсем тривиален начин, какъвто им харесва на тях, смятат, че напълно трябва да задоволи и удовлетвори и тяхната любима. Дамите също нямат претенции, ако се следва класическият модел.

Първо да хапнат. Не е лошо като идея – симпатичен ресторант с вкусна храна. Дори дамата да е на диета, това ще бъде знак, че мъжът е готов да се грижи за нея.

После танци – класика в жанра. Повечето мъже са тотално вдървени, ама чат пат в името на секса и приличното представяне трябва да се покълчат на дансинга, подсъзнателно повтаряйки си изтърканата максима, че танцът е вертикално осъществяване на хоризонтално желание. Танците ще настроят романтично дамата и тя ще бъде доволна от представянето ви, с оглед оказване на внимание, нежни докосвания и незабравими целувки по време на блуса.

После да се усамотят на приглушено местенце, с оскъдна светлина. Ако добавят и ароматни свещи и уверят жената, че съквартирантът няма да се върне в никакъв случай, че баба му е безнадеждно оглушала, а техните са на вилата, тя ще бъде много по-спокойна и може да бъде наистина вълшебна и за двамата нощ.

Разбира се шампанско и шоколад. Шампанското повишава тестостерона в кръвта, а шоколадът стимулира центъра на любовта в женския мозък. Както се казва – и вълкът задоволен и агнето щастливо.

След толкова нежна вечер, изпълнена със загриженост и ласки, дамите може и да забравят, че са очаквали годежен пръстен.