Интимно

Цветята - израз на любовта

12.02.2007г. / 14 03ч.
Вергиния Генова
Цветята - израз на любовта

Всеки мъж, обвързан в интимна връзка, си знае, че на св. Валентин няма да му се размине без романтична вечеря и поне едно цвете. Някои ще се направят на мъже и ще кажат, че не празнуват такива лигави празници и предпочитат да наблегнат на св. Трифон Зарезан, да се обявят недвусмислено за православни и да кажат, че нямат нищо общо с измислени католически празници. Все пак вероизповеданията трябва да се уважават. Но дали е до вероизповедание, или нещо друго се крие зад това бягство от розовите сърчица?

Ако вече сте женени и той ви заяви, че всеки ден сте заедно и прекарвате добре, и тъй като не уважава този празник, ще отиде на по чаша вино с приятелите, невинно му предложете да го придружите – така ще може с другите да изпразнувате св. Трифон Зарезан, а когато се върнете в къщи и св. Валентин. Проблемът е, че алкохолът и любовта малко трудно се съвместяват, но семейството преди всичко. Няма как да ви откаже на такъв ден. Може също да му предложите да си избере друг ден, който да бъде вашия любовен ден – да си размените любовни стихове и любовни подаръци.

Жените са специалистки по разкриване на тайни мотиви и св. Валентин, ако не друго ще бъде един катализатор, за да разберете наистина ли е влюбен във вас, наистина ли държи на вас и наистина ли има сериозни намерения.

Все едно цвете, обаче ще ви подари, въпросът е по начина, по който ви го подари, по блясъка в очите и по самото цвете да си направите правилен извод за неговото истинско отношение към вас.

Ако ви подари цвете в саксия – може би е пестелив и пресметлив. Може би го е купил седмица по-рано от борсата, но държи на вас и иска по-дълго да се задържи в мислите ви. Дори след време ще пита какво става с онова специално цвете, дали го поливате редовно. Саксийното цвете наистина може да бъде белег за една дълготрайна връзка и неугасваща любов.

Кървавочервена роза – класика, но може и да се изтълкува като липса на въображение и на специално отношение. Или е твърде млад и неопитен. Всеки знае, че кървавочервената роза се подарява в знак на силна страст и е признание за любов.

Екзотично цвете – ако се е спрял на стрък орхидея, значи не само е романтичен, но иска и да блесне пред вас, да ви покаже, че наистина това е специален ден и той има специално отношение към вас.

Пролетно цвете – лале, нарцис, теменуги – ето това е човек свежар, готов да експериментира и да тича в последния момент за свежо цвете. Би рискувал да купи цял наръч цветя за вас, само и само да ви подскаже, че за него тръпката значи много.

Какво би било, ако ви подари кактус? Дали не ви казва, че сте голям чешит? Бъдете сигурни, че по св. Валентин 80 % от мъжете пускат тайно по една търсачка да не би да се издънят с избора на цвете. Знаете, че женските сайтове са пълни с описания кое цвете какво значи, да не говорим, че мъжете трябва да се съобразяват и с цветовете на цветята.

Направо, пишейки това, взех да им съчувствам. Не било лесно, наистина си е изпитание за мъжественост този св. Валентин. Нали знаете легендата, той освен всичко останало е бил и безгранично самоотвержен.

Да не говорим, че според мен не е зле да изнамерят един светец покровител на цветята, защото цветарите на този ден така и така от няколко години насам празнуват и ликуват, поне да е канонизирано и утвърдено от църквата.

Но всъщност цветята са пътят да се познаете един друг. Както мъжете коментират колите, подмятайте и вие по някоя и друга реплика за цветята. Така ще разберете дали той ви слуша докато му говорите. Повторете няколко пъти колко много харесвате еди си кое цвете, колко е ефирно, колко е ароматно, колко е загадъчно. Ако ви подари именно него – това ще значи много за вас, нали?

фото поглед

Коментирай