Силните жени са модел за подражание, от който може да се научи много. Те имат особен успех в своите връзки не само с покоряването на мъжките сърца, но и в социалното си обкръжение. Ако искате да добиете повече самочувствие и успех с мъжете трябва да знаете какви тактики да използвате.

Има неща, които силните жени никога не правят, що се отнася до връзките с мъжете, още повече докато са все още на фаза срещи. Кои са четирите основни женски тактики, които една силна жена никога не би използвала?

Игнориране, безразличие

Игнорирането е пагубно за една връзка, независимо дали е в началото или не. Ако от вас лъха студенина и безразличие, връзката неминуемо също изстива. Отношенията се влошават, отдалечават и постепенно нещата се изчерпват. Натрупването на такава хладна енергия между двамата партньори води до край на връзката.

Силните жени знаят това и никога не го използват като лост. За тях комуникацията е съществена. Те не се страхуват да говорят за проблемите, за онова, което не ги удовлетворява, за нещата, които имат нужда от изглаждане във връзката. Те не разчитат на мълчанието, на игнорирането и на надеждата, че партньорът им сам ще се сети какво става.

Една силна жена действа рационално, премерено, в точния момент и не се бои да изрази чувствата си. Безразличието не ѝ е присъщо.

Оплакване от партньора

Много жени се оплакват от партньорите си – било то на самите тях, било то на приятелките си. Това е нещо, което мъжете мразят изключително много. Рядко се случва някой мъж да се е променил, само защото половинката му мрънка непрекъснато и се оплаква от неговото недодялано поведение.

Силните жени са наясно с това и просто не използват този лост за управление на връзката. Той не е градивен и не носи никакви успехи. Единственото, което ще постигнете, ако се оплаквате постоянно, е влошаване на отношенията. И без това всеки гледа от своята камбанария – като сочите недостатъците на партньора си няма да го промените, само ще направите отношението му към вас негативно.

И това е нормално, защото всеки човек реагира, защитавайки позицията си и стила си на живот. Ето защо с мрънкане е трудно да убедите един мъж в правотата на вашата гледна точка.

Вместо това постъпете като една истински силна жена и обсъдете ситуациите. Говорете. Намирайте своите решения, но заедно и без мрънкане и намеци. Постоянното оплакване води до желание на мъжа да си хване шапката и просто да отиде при някоя, която няма да му мрънка. Засега.

Още по темата

Контрол над емоционалните изблици

Който и мъж да попитате ще ви отговори, че мрази странните емоционални изблици на жените. За повечето мъже е непонятно как жените могат да се смеят и да плачат едновременно. Не могат да разберат защо се цупим за нещо, което те смятат за маловажно. Изобщо не могат да схванат идеята на намеците, сълзите, емоциите, избухванията. За повечето от тях това са прищевки, които нямат стойност.

Силните жени знаят това и се въздържат от крайни емоционалности пред половинките си. Така не само не прогонват мъжа до себе си, но и го вплитат в своя емоционален свят без той дори да усети.

Цупенето

Цупенето е типично женска черта, която обаче в повечето случаи работи против жените. Една зряла и самоуверена жена не би се цупила като малко момиченце, просто защото тя знае, че този лост ще проработи, но за кратко. В много случаи изобщо дори не работи.

Снимки: iStock